Mig og mit Corona projekt #8: Mød Lisbeth

Et bibliotek er ikke bare bøger. Det er kvalitetstid i hverdagen. Nye tanker. Nye ideer. Nedlukningen er forlænget og derfor vil vi gerne dele nogle af de ting, som de ansatte på Silkeborg Bibliotekerne har fundet på derhjemme for at holde humøret højt og hjernen frisk. Måske du vil være med?

Lisbeth Boel Sø arbejder især på lokalbibliotekerne i Kjellerup og Gjern. Hun arbejder med alt fra at arrangere biografklub til at sørge for alt det praktiske i forbindelse med Årets Bøger. Og så kan hun altid hjælpe dig med en god krimi eller bare en god bog. Kort sagt mestrer hun alt, og det skal man faktisk også, når man til daglig arbejder på et lokalbibliotek. Lisbeth er også et meget socialt familiemenneske, og så er der én ting, der kendetegner Lisbeth, som ikke gælder alle andre. Hun elsker at rejse. Altså ikke bare lidt. Men meget. Alle ferier bliver brugt til at rejse verden rundt. Hun elsker nye mennesker, nye steder, historier. Og så er spørgsmålet jo så, hvad man gør, når hele verden lukker ned pga. Corona.

At rejse er at leve… Så hvad så nu?

Lisbeth har rejst mere end de fleste. Hun har rejst i  - og hold nu fast - Norge, Sverige, England, Færøerne, Island, Frankrig, Østrig, Tyskland, Litauen, Spanien, Tjekkiet, Malta, Grækenland, Egypten, Finland, Sydafrika, Jordan, New Zealand, Australien, Canada, Mexico, USA, Sri Lanka, Thailand, Ungarn, Italien, Libanon, Holland, Fillippinerne, Dubai, Polen, Tyrkiet og Indonesien.

Hun drømmer om snart at besøge Georgien med sin mand Anton og om at rejse rundt i Sydamerika, Chile og Brasilien og opleve Iguazú-vandfaldene med sin lillesøster, som bor i Australine.

Inden den store nedlukning i foråret 2020 havde Lisbeth sagt til en kollega, at hvis det skulle ske at personalet blev hjemsendt, så ville hun i gang med at lave fotobøger. Pludselig var det en realitet! Ingen træning, ingen besøg hos moren på det lokale plejehjem, ingen rejser – så nu skulle Lisbeth i gang.

Ivrig amatørfotograf

Lisbeth kan godt lide at fotografere. Manden går faktisk så langt som til at sige, at han er mere på ferie med kameraet end med konen!

Men det er ikke nok blot at tage en masse flotte billeder af de mange rejser. For at ferierne rigtig kan genopleves er det dejligt at få lavet en fysisk fotobog. Med en fysisk bog at samles om, har de fleste – også børn – lyst til at se billeder. At samles om et sludeshow med 2000 billeder kan få de fleste mennesker til at falde i søvn. Det største arbejde består i at få lavet en overskuelig mappe med de bedste billeder. Fx at gå fra 2000 billeder til 200.

Før Corona havde Lisbeth også lavet nogle få fotobøger. I denne tid er det ekstra hyggeligt at lave fotobøger. I øjeblikket er hun i gang med at lave en fotobog om en rejse til Holland og et krydstogt i Adriaterhavet tilbage i 2019. Lisbeth fortæller, at hun bliver så glad, når hun sidder og genoplever rejserne i billeder, og at hun kan sidde og glæde sig til at komme afsted på eventyr igen, så snart det er muligt.

 

Anbefalinger

Lisbeth bruger især et program ved navn Cewe. Der er et væld af muligheder i forhold til layout, og hun bliver bedre og bedre for hver fotobog, hun laver.

Når man rejser så meget som Lisbeth, så er man godt hjemme i forskellig slags rejselitteratur. Skal Lisbeth anbefale en bestemt serie af rejsebøger, vil hun anbefale ”Lonely Planet” fremfor ”Turen går til…”. Den serie har umiddelbart langt større detaljegrad.

Vil du inspireres til din næste tur? Eller blot drømme dig afsted hjemme i Corona boblen? Og kunne du tænke dig at blive bedre til at tage billeder, når du er ude i verden? Så har vi samlet et par gode forslag til både rejsebøger og gode bøger til at blive en bedre amatørfotograf.

Materialer