Retshjælp

Silkeborg Retshjælp tilbyder gratis retshjælp på Silkeborg Bibliotek.

Du kan få gratis retshjælp til eksempelvis:

  • personskadesager
  • boliglejeforhold
  • separation, skilsmisse og bodeling
  • arveret og testamenter
  • forbrugerkøb og anden kontraktsret
  • forsikringssager
  • gældssanering
  • sager med det offentlige
  • ansættelsessager
  • arbejdsskadesager

Hvornår kan du få hjælp?

Tid: Torsdage i lige uger kl. 18-20.

Sted: Retshjælpen foregår i lokalet, der ligger 'Under Jorn' på Silkeborg Bibliotek. 

Skriv dig på listen ved lokalet, når du ankommer -  listen ligger fremme om torsdagen, fra retshjælpen kommer kl. 18 indtil 19.30. Fornavn er nok. Du bliver kaldt ind, når det er din tur. Retshjælpen prøver at nå alle, der har skrevet sig på listen, men kan ikke garantere, at det lykkes.

Der gøres opmærksom på, at der er selvbetjening på Silkeborg Bibliotek efter kl. 18.00 om torsdagen. Du skal altså være oprettet som låner hos Silkeborg Bibliotekerne for at kunne komme ind efter kl. 18.00. Du kan læse mere om selvbetjening her.

Telefonisk rådgivning

Hvis du ikke kan møde op til retshjælp eller ikke når at få hjælp, kan du i stedet ringe til retshjælpens telefoniske rådgivning på tlf. 86 81 03 00:

Mandage mellem kl. 12-13

Onsdage kl. 12-13

Torsdage i ulige uger kl. 18-21.

Rådgivning efter aftale på Drewsensvej 62B - kun mod TIDSBESTILLING

Mandag: kl. 9-16

Onsdag: kl. 9-16

Du bestiller tid ved at udfylde kontaktformularen på vores hjemmeside, www.sirh.dk, eller ved at ringe på tlf. 86810300 i flg. tidsrum: 

Mandag: kl. 9-14

Onsdag: kl. 9-14


Bemærk: Retshjælpen holder lukket i hele juli måned og i julen fra d. 23. december til 1. januar (begge dage inklusive). I denne periode er der derfor heller ikke retshjælp på Silkeborg Bibliotek.

Hvilken hjælp kan du få?

Retshjælpens juridiske rådgivere kan give mundtlig rådgivning og vejledning til private om juridiske spørgsmål.

Retshjælpen kan endvidere hjælpe med skriftlig sagsbehandling, blandt andet i form af almindelig korrespondance og hjælp i forbindelse med ankesager. 

Retshjælpen kan også hjælpe dig med at udarbejde processkrifter i småsager, men derudover hjælper retshjælpen ikke med at lave egentlige juridiske dokumenter, eller med hjælp i forbindelse med sager i retten. Her må du have normal advokatbistand. Retshjælpen kan dog hjælpe med ansøgning om fri proces med videre.

Hjælpen er gratis og - hvis du ønsker det - anonym.

Silkeborg Biblioteket stiller lokaler til rådighed for retshjælpen, men har ikke ansvar for eller noget at gøre med indholdsdelen.