Mig og mit Corona projekt #1 Mød Jimmy

Et bibliotek er ikke bare bøger. Det er kvalitetstid i hverdagen. Nye tanker og ideer. Nedlukningen er forlænget og derfor vil vi gerne dele nogle af de ting, som de ansatte på Silkeborg Bibliotekerne har fundet på derhjemme for at holde humøret højt og hjernen frisk. Måske du også vil være med?

Jimmy Aarrejarvi Johansen er 39 år gammel og arbejder til daglig på biblioteket som tekniker. Han kører også bogbilen mellem filialerne og er en højt skattet medarbejder.

Jimmy er kvart finne på sin mors side, hvilket ikke blot har resulteret i et flot efternavn men også i en livslang passion for sauna og vinterbadning. Jimmy kan faktisk ikke komme forbi en flot sø eller havet uden at få lyst til at springe i. Når der så kommer is på søen – som her den 31. januar ved Vestre Søbad – kan det næsten ikke blive bedre, hvis man spørger Jimmy. Måske man skal være kvart finne for at synes det?

 

Vinterbader - nu med egen sauna og koldt gys

Jimmy har været medlem af vinterbadeklubben i Silkeborg on and off i 8 år. Men det var Corona nedlukningen, der fik ham til at tage det sidste skridt og blive fuldgyldigt medlem. Han er endda gået så vidt som til at flytte vinterbadningen hjem i sin egen baghave. Da Jimmys gamle boksetræner gav ham mulighed for at låne hans hjemmebyggede, mobile sauna slog han til. Og der gik ikke længe fra han havde parkeret saunaen, til han gik igang med at bygge sin egen udendørs bruser.

 

Helt autentisk - fra start til slut

Den mobile sauna har en rigtig brændefyret ovn, og spørger du Jimmy er det lige sådan det skal være. Nu er det autentisk fra start til slut med brændekløvning, optænding, sauna og iskoldt styrtebad til sidst.  Hvis man ikke har fået varmen med kløveøksen først, så kommer den senere. Den brændefyrede ovn er ganske effektiv og temperaturen kommer op omkring de 70 grader.

 

 

Nu glæder han sig bare til, at det er muligt at ses nogle flere, så saunaen kan tages i brug i klubben. Indtil da har han sin egen sauna klub derhjemme med sin lille familie.

Sauna og vinterbadning i en Corona tid

For Jimmy handler det her projekt om at finde noget positivt at gå op i denne Corona tid, så vi ikke kun snakker om hvor træls og hårdt det det hele er. Det handler om at gøre noget, som vi bliver glade af og som giver god energi.

Er du bare helt almindelig østjyde men har lyst til at gøre Jimmy kunsten efter? Så kan du finde inspiration nedenfor og information om både Finland og vinterbadningens positive virkning på både krop og sjæl. Noget vi i den grad har brug for i denne tid.

Materialer