Mig og mit Corona projekt #4 Mød Line (og Melvin)

Et bibliotek er ikke bare bøger. Det er kvalitetstid i hverdagen. Nye tanker og ideer. Nedlukningen er forlænget og derfor vil vi gerne dele nogle af de ting, som de ansatte på Silkeborg Bibliotekerne har fundet på derhjemme for at holde humøret højt og hjernen frisk. Måske du også vil være med?

Line Streit arbejder til daglig som kultur- og pressemedarbejder på Silkeborg Bibliotekerne. Hun er her, der og alle vegne men holder især til på Toftebjerg – Them bibliotek og medborgerhus.

 

Lines Corona-projekt startede allerede for et år siden og handler om noget, som mange af os har overvejet at kaste os ud i det i løbet af den sidste tid. Nemlig anskaffelsen af en firbenet ven!

Drømmen om en hund

Lines store datter havde ønsket sig en firbenet ven i årevis, og resten af familien syntes også, at det kunne være hyggeligt. Men man skal have overskud til sådan et projekt. En hund er ikke bare en hund, den kræver opmærksomhed, gåture og træning for at blive det hyggelige familiemedlem, som drømmen antyder. Derfor var Line og resten af familien også meget fokuserede på at finde den rigtige hund til deres familie. Det skulle ikke være en hvalp, den skulle have et godt og roligt sind, og så skulle den både kunne være gå-turs-følgesvend og puttehund.

Forberedelse og grundig research

Line gik grundigt til værks og fulgte dagligt med på diverse hundesider, Facebookgrupper og internater i jagten på den perfekte hund til netop deres familie. Hun skrev og kontaktede flere angående deres hunde, men hver gang var der overvældende mange andre, der havde fået samme gode ide. En god hund fik nemt over 200 henvendelser. Line og familien var flere gange rigtig tæt på at få en hund uden at det alligevel lykkedes. Akkurat som de også selv prøvede at måtte melde fra overfor en bestemt hund, fordi den alligevel krævede mere arbejde, end de kunne tilbyde. For familien på fire blev det en lang periode med akutte forelskelser, veltalende ”kærestebreve” og afslag eller ingen svar.

Endelig! Så kom Melvin!

Men op til jul skete der endelig noget. Hele 3 forskellige dejlige hunde var pludselig en reel mulighed, og så blev det tid til et familiemøde! Line og familien valgte at hilse på 2 af dem, og den 25. december fik de besøg af en smuk, chokoladebrun labradorskønhed. Han væltede ud af bilen med hele kroppen logrende. Han var stor, glad og lækker. Og han har boet der siden. I godt en måned har familien nu haft hund. En 2-årig teenager, som elsker hele verden. Han vil lave øvelser, han vil putte og han vil være lige der, hvor de er. Han er rolig, men også meget legesyg.

 

Ikke kun gåture men også hårdt arbejde

Line og familien er lykkelige for deres dejlige hund, men for Line er det også vigtigt at fortælle, at intet glansbillede er uden hakker. Faktisk føler hun ikke, at hendes Coronaprojektet er helt i mål endnu! Familiens pelsede chokoladebolle har for eksempel aldrig lært at gå pænt tur i snor, så nu er de gået i skarp træning. 

Familien snakker dagligt om, hvor de nu er i træningen, hvad der virker og hvor der skal justeres. At være meget hjemme er en kæmpe fordel i den sammenhæng, da man lige kan træne lidt, mens kaffen løber igennem. Det er sjovt, hårdt, frustrerende og megafedt! Der er fremskridt i tre dage, men så kommer der lige en dag, hvor det ser ud som om det hele starter forfra.

 

Line og familien har også haft en hundetræner på besøg, set utallige YouTube vider og lånt et hav af hundebøger på biblioteket. Især bøgerne er virkelig gode at have ved hånden, og ifølge Line finder man hurtigt sin favorit hunde-ekspert.

Samtidigt med træningen vokser næste corona projekt, for nu skal haven jo hegnes ind, men det er en helt anden historie…

Se Line (og Melvins) yndlings hundebøger nedenfor.

 

Materialer