Fjernlån

Silkeborg Bibliotekerne skaffer gerne bøger, musik eller andre materialer hjem fra andre biblioteker.

Hvis det du søger, ikke findes på Silkeborg Bibliotekerne - hvad gør du så?


FJERNLÅN - LÅN FRA ANDRE BIBLIOTEKER

1) Hvad gør jeg, hvis jeg vil låne fra andre biblioteker?
Du kan bestille materialet gennem www.bibliotek.dk, hvor du kan se, hvad der er udgivet i Danmark, og hvad der i øvrigt findes på danske offentlige biblioteker. Har du brug for vejledning i bibliotek.dk, hjælper personalet dig  gerne. 

Du er også velkommen til at møde op på biblioteket med dine ønsker. Vi vil så se om vi kan skaffe det, du har brug for.

2) Hvor lang tid tager det?
Det kan tage en lille uge, hvis materialet er tilgængeligt på et andet bibliotek, men det kan også tage et par uger eller måneder, hvis materialet er udlånt på det pågældende bibliotek, eller hvis det skal skaffes fra udlandet.

3) Får jeg besked, når materialet er klar til afhentning?
Ja, du får besked som du sædvanligvis gør fra Silkeborg Bibliotekerne, dvs. via mail, app eller sms. Vi sender også besked, hvis du står i kø til et materiale. Giv os gerne besked, hvis du ikke længere er interesseret i materialet.

4) Hvad med artikler i tidsskrifter og aviser?
Når du bestiller artikler fra tidsskrifter eller aviser, skal du oplyse så meget som muligt om forfatter og artiklens titel, avisens/tidsskriftets navn, årgang, nummer og sidetal, for at vi kan sikre, at du får det ønskede. Du får besked, når kopi af artikel kan afhentes. Visse artikler vil du modtage på mails, som PDF-fil. Via bibliotek.dk. har du adgang til at se nyere avisartikler fra 2005 og frem. På Bibliotek.dk har du mulighed for at bestille en tidsskriftsartikel som digital kopi, direkte til din mailboks. Læs mere om digitale artikler her.

5) Hvad med helt nye materialer?
Du kan finde mange helt nye materialer i bibliotek.dk. Hvis du bestiller et helt nyt materiale i bibliotek.dk, registreres din bestilling hos Silkeborg Bibliotekerne og hvis vi indkøber materialet eller bestiller det ved et andet bibliotek, bliver det reserveret til dig. Hvis vi ikke kan skaffe materialet får du besked om det.
 
6) Hvor lang lånetid har jeg?
Lånetiden følger reglerne på det bibliotek, hvor materialet er lånt. Som hovedregel er lånetiden 4 uger. Du kan forny materialet, hvis det ikke er reserveret til andre. Fornyelse sker altid med forbehold, og hvis materialet ikke kan fornyes, bliver det hjemkaldt. Du har herefter 4 dage til at aflevere materialet i. Ligesom på Silkeborg Bibliotekerne kan du max. låne materialet i 12 uger.

7) Koster det noget?
Nej, lån af materialer skaffet udefra er gratis.

8) Hvordan er regler for erstatning?
Lån fra andre biblioteker følger de samme erstatningsregler, som lån af bibliotekets egne materialer, men vær opmærksom på følgende: 

Når du modtager en regning på materialer lånt fra andre biblioteker, er PRISEN en foreløbig standard erstatningspris. 
Kan du ikke finde materialet, skal du rette henvendelse til os, så vi kan få den rigtige erstatningspris fra det långivende bibliotek. Se gebyrer

Vi tilbagebetaler IKKE erstatningsbeløbet, selvom du afleverer det erstattede materiale. Erstatningsprisen indeholder materialets pris evt. inkl. biblioteksklargøring samt et administrationsgebyr til det bibliotek, der ejer materialet. 

Har du spørgsmål vedrørende reglerne for lån fra andre biblioteker, er du til enhver tid velkommen til at kontakte os.