Frederik: "Kære Corona-dagbog..."

23.03.20
Tap ind i Frederik Schølers stream-of-consiuousness, når han deler tanker fra sin hverdag på Corona-kontoret.

Ahhh, tror lige jeg sætter en kop kaffe over…
Mon ikke der kommet svar på en af mine mails imens?
Næhh en nougat-croissant? Den må være til mig. Må godt, løb jo 10 km i går, og skal også ud i dag.
Nå, men der skal også findes tid til at få læst lidt. Fandens dårlig timing at den møgvirus falder så tidligt på året. Kunne være smart, hvis man bare kunne tyre alle Årets Bøger NU og få det på plads. Ærgerligt, jeg kun har en kandidat med fra karentænebiblioteket. Et projekt man ikke bliver færdig med … Den er ellers god, men hvis jeg siger, hvad det er for en, læser folk den jo før Årets Bøger, hvilket …hmm det kan være både godt og skidt. 

Hov…Nu siger vaskemaskinen at den er færdig, det vil være godt lige at få det videre i processen, før hende sygeplejersken kommer hjem, og jeg kan vel alligevel lige nå at orientere mig i en digtsamling af Morten Søndergaard? Det var forresten et rigtig fint Vi Rus-digt han havde i Information og på Facebook den anden dag. Glæder mig til at komme dybere ind i hans forfatterskab, og hvor var han rar, da vi mødte ham på BogForum. Den podcast må jeg også se at få færdig, mon man kan finde en måde at støjreducere den på fra hjemmeadressen?
Nå, øv tom – må lige ud efter lidt mere kaffe

Det der dagbogsskriv, Anders har lokket mig til, gad vide hvor langt – nej se, nu bliver vi inviteret til skype-morgenkaffe-møde af ledelsen på mandag. DET bliver hyggeligt – og ikke at man skal være kræsen, men kaffen bliver i orden. Ikke den sædvanlige kantinesuppe. Blå cirkel, filterkaffe fra Mokkamasteren. Det ved man, hvad er. Sort som corona-humøret. Det er også alle de udskydelser og aflysninger. Træls altså, men pænt dumt at gennemføre koncerter, når der højst må være 5 personer tilstede inkl bandet. 
Nå, jeg tjekker lige det dagbogsformat, mon der ligger et på facebook? NEJ -i Søften kan man købe en brugt båltrefod, og den der tegning med vejledning i at blive hjemme! DEN er sjov! Hvor kom jeg til? Al ære værd, at knægten bruger sin hjemsendelse til at lære klaverspil, men det er godt nok højt, hva? Jo …æh dagbogssiden det var det – nå dær! På hjemmesiden, ja. Det er da godt nok de særeste ting, ham Anders fodrer sin baby med. Ikke sært, den laver nogle klamme bleer. Aha, ja en sides penge … hvad nu, nå om ham den unge pianist kan få nogle kr for sin koncert? Det må jeg lige tjekke op på. Den unge mand kan jo ikke leve af luftfrikadeller alene. Godt nok ikke let at være udøvende kunstner under disse forhold.

Godt, man trods alt kan klare det meste fra hjemmekontoret. Det gælder bare lige om at holde fokus. Mon ikke det er tid til sådan en kop kaffe nu? Og hvornår mon jeg kan komme ud at løbe i dag? Solen skinner, og der skal også hentes brænde…