Ro på - Mindfulness for børn og unge

Mindre stress, bedre søvn og mentalt overskud. Fordelene er mange ved at lave mindfulness øvelser med børnene.

Voksne er ikke længere de enste, der bliver stresset. I stigende grad hører man om børn, der oplever fysisk eller psykisk ubehag i løbet af deres skoledag på grund af et stressende eller støjende miljø. Eller om børn der har problemer med at falde til ro om aftenen eller problemer med at finde ro til fordybelse.

Mindfulness eller yoga er i stigende grad blevet et af værktøjerne til at få ro til fordybelse ind i børn og unges liv. I England har man ligefrem sat mindfulness på skoleskemaet som en måde at få skabt et rum til langsomhed og til at mærke sig selv.Børnene får ifølge undersøgelserne en bedre kropsfornemmelse, en bedre koncentrationsevne og et større mentalt overskud. Se den skønne video med de engelske børn her (engelsk lyd og tekst men billederne siger det hele!)

What is Mindfulness to Kids

På biblioteket findes rigtig mange gode og spændende bøger med alt fra yogaremser til de mindre børn til fagbøger om arbejdet med mindfulness i daginstitutioner og indskoling eller som et værktøj for at dulme angst. Vi har samlet nogle af de bedste nyere titler lige her.

Tags
Materialer