Mette anbefaler: 5 fede film

Du befinder dig garanteret mere i din sofa end du plejer, grundet den alvorlige samfundssituation vi alle står i. Derfor har du sikkert også mere tid til fx at se nogle gode film.

Her kommer 5 personlige filmanbefalinger, som kan flytte dit Corona-fokus, hvis du har brug for et break fra det.

Klik på filmtitlerne eller billederne for at komme ind på Filmstriben.dk, hvor du kan låne filmene med dit bibliotekslogin, som du også bruger, når du låner materialer på biblioteket.  Filmstriben har også en app, der er kompatibel med Chromecast og AppleTV.

God fornøjelse!

Truth

Sandfærdigt, politisk og journalistisk spændingsdrama med Cate Blanchett og Robert Redford i de bærende hovedroller. Filmen følger redaktionen bag det legendariske amerikanske tv-program ”60 minutes” i nogle dramatiske uger under Bushs præsidentperiode i 2004.

Som i himlen

En vidunderlig feel-good film om venskab, sorger, kærlighed og musik i en lille flække i Sverige. Desværre afdøde Michael Nyqvist spiller rollen som den verdensberømte dirigent Daniel som, grundet et hjerteanfald, vender snuden hjem til sin barndomsegn og bliver leder for byens kor.

Million dollar baby

Stjernespækket drama med Morgan Freeman, Clint Eastwood og en forrygende Hilary Swank i rollen som den ensomme servitrice Maggie som trænes op til at blive professionel bokser. Hun sendes dog, på alle måder, til tælling under og efter en brutal kamp.
Filmen vandt 4 Oscarpriser i 2004, bl.a. for bedste film. Den er stadig lige god, her 16 år senere.

The reader

Prisvindende skæbnedrama med Kate Winslet i endnu en glansrolle, som hun da også vandt en Oscar for. En upassende affære mellem den unge Michael og den dobbelt så gamle Hanna danner rammen om denne fortælling. Michael læser litteratur højt for Hanna – det er en del af deres kærlighedshistorie. Men Hanna forsvinder pludselig sporløst. Hvad det går ud på, kan du se i denne fantastiske historie om hemmeligheder, kz-lejre, erotik, skyld og soning i efterkrigstidens Tyskland. Det er en filmatisering af den internationale bestseller af samme navn.

Life itself

Skøn ensemblefilm som hylder livet - i kærligheden, katastrofen og i alle dets komplikationer.
Omdrejningspunktet er en begivenhed der indtræffer hos et ungt par, som venter deres første barn. Den sætter en lavine i gang hos mange mennesker, hvis liv vikles ind i hinanden. Tag med til Manhattan, en olivenplantage i Spanien og til en historie om livets uforudsigelighed.