Serien "Den som dræber"

Nordic noir på tv-skærmen

De skandinaviske lande kan noget helt særligt med krimier! Er du i humør til en omgang råkold mordefterforskning? Find din næste skandinaviske krimiserie på Filmstriben.

Serien "Den fjerde mand"

Den fjerde mand

Svensk krimiserie fra 2014, der følger politikomissær Evert Bäckström, der skal prøve at identificere forbindelsen mellem tyske terroristers besættelse af den vesttyske ambassade i Stockhold i 1975 og mordet på en afsondret stockholsk mand i 1989. En forbindelse, som viser sig at have tråde direkte ind i samtidig svensk politik.

Serien "Wallander"

Wallander

Svensk krimiserie fra 2004-2013 om kriminalkommisær Kurt Wallander, der efterforsker kriminalsager i det syglige Sverige og samtidig bakser med sit valg af profession og et til tider kaotisk privatliv.

Serien "Maria Wern"

Maria Wern

Svensk krimiserie fra 2010-2013 om kriminalinspektør Maria Wern, der opklarer mord på det pittoreske Gotland og samtidig forsøger at affinde sig med at være blevet enlig mord til to småbørn efter hendes mands død i politiets tjeneste.

Serien "Varg Veum"

Varg Veum

Norsk krimiserie fra 2007-2012, der følger den bergenske privatdetektiv Varg Veum, en tidligere socialarbejder, der til tider kan være udfordret socialt, men hvis stærke retfærdighedssans engagerer ham dybt i hans sager.

 

Serien "Den som dræber"

Den som dræber

Dansk krimiserie fra 2010 om visekriminalkommisær Katrine Jensen og retspsykiateren Thomas Schaeffer, som arbejder sammen om at efterforske mord begået af seriemordere.