Stine anbefaler
Stine anbefaler

Stine anbefaler

26.06.23
I denne serie af "Vi anbefaler", får du fire hurtige anbefalinger, så du aldrig løber tør for læsestof eller inspiration til nye litteraturoplevelser!

Flere af Silkeborg bibliotekernes formidlere har anbefalet en roman, en krimi eller spændingsroman, en lydbog, og et wildcard - det kunne fx være en film eller et musikalbum. 

Chimamanda Ngozi Adichie, "Americanah"

En roman

For mig er Americanah af Chimamanda Ngozi Adichie den ultimative sommerroman.

Karaktererne går lige i hjertet, og der er noget eksotisk og dragende ved stemningen, som forstærkes af, at det meste af handlingen foregår i den støvede og hede storby Lagos i Nigeria. En bog jeg ville ønske jeg havde til gode!

Anders Bodelsen, "Den åbne dør"

En krimi/spændingsroman

Den åbne dør af Anders Bodelsen er en lille undseelig bog, alligevel regnes den som én af de mest fremragende krimier i dansk litteratur.

Under en sommertur til Sverige forsvinder den unge og smukke Frida sporløst fra den gruppe af venner, hun er sammen med. Gennem bogen får vi én for én de andre deltageres erindringer om turen, men fortalt fyrre år efter hændelsen. Det bliver læserens opgave at opklare mysteriet ud fra små detaljer, uoverensstemmelser og fornemmelser.

Rachel Cusk, "A life's work"

En lydbog

Vidste du at man kan høre lydbøger på andre sprog via biblioteket? Det eneste du skal gøre er at hente app’en Libby og logge ind med dit bibliotekslogin, så ligger en hel verden af litteratur åben for dig.

Jeg kan fx anbefale at lytte til Rachel Cusks A life’s work på originalsproget. Den handler om moderskabets glæder, udfordringer og overraskelser, og så er den både rørende, indsigtsfuld og ikke mindst: sjov!

Filmstriben

Stines wildcard: Filmstriben

Noget af det allerbedste ved Filmstriben er, at alle de bedste Astrid Lindgren-film ligger derinde.

Jeg håber næsten på en enkelt regnsvejrsdag eller to i løbet af ferien, så jeg kan krybe sammen med mine børn i sofaen og (gen)opleve børnene i Bullerby og deres mange skøre og sjove oplevelser eller måske Ronja og Birks eventyr i Mattisskoven.

Materialer