Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:00
Pris
Gratis
Sted
Orange Scene
Målgruppe
For voksne
Litteratur

Højland - mød debutanterne Nymo og Dalgas

11.06.22
Mød de to debutanter Ingrid Nymo (f. 1992, Thy) og Gry Stokkendahl Dalgas (f. 1990, Silkeborg) i samtale med litteraturformidler Maria Louise Elgård Rasmussen.

Ingrid Nymo debuterede i december 2021 med romanen Kloster, som handler om Linea, der efter livsomvæltende begivenheder ender i et kloster i Rumænien. Her prøver hun at finde plads til sig selv i en verden, hvor hendes gamle holdepunkter er væk.
Romanen er i anmeldelserne blevet kaldt sansemættet, sprogligt overvældende og meningssøgende.
Ingrid Nymo er nomineret til Much Christensen debutantpris 2022 fo romanen.

Gry Stokkendahl Dalgas debuterede i 2019 med debutværket "Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej", som modtog Munch Christensen debutantpris.
Debuten bryder konventionerne med sin blanding af digte, optegnelser og breve, som tematisk især beskæftiger sig med, hvordan det er at være født i en forkert krop; at være transkønnet.
Gry Stokkendahl Dalgas skriver i øjeblikket på romanen "Terrapeut", som handler om biodiversitet, omsorg og arbejdsløshed.

Til Højland Litteraturfestival sætter vi de to debutanter i stævne i en samtale om deres værker, herunder hvordan man kan skildre livsomvæltende begivenheder litterært samt om sprogets rolle som sjælesørger.

Program for voksne - 11. juni 2022

Klik her for at se det samlede program for voksne (åbner i et nyt vindue)