Frank Erichsen, Bonderøven, biodiversitet, verdensmål, Klimadag

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:30
Pris
Gratis
Sted
Campus
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 Den vilde vej: om at give mere plads til naturen

27.04.24
Foredrag ved Frank Erichsen

Hvordan vender vi naturens tilbagegang, og er det overhovedet nødvendigt?

Vi lever i en verden hvor naturen er i tilbagegang, men som den eneste art kan vi mennesker beslutte os for at gøre noget ved det.
Det kræver ikke de store kræfter at skabe forandring, men det kræver at vi lægger arm med en af de stærkeste menneskelige kræfter: Vanen.

Med afsæt i sin barndom på en gård i Sønderjylland og sidenhen som bonde og familiefar på Kastaniegaarden, vil Frank Erichsen fortælle om vejen mod et Danmark hvor naturen står stærkere.

Fortællingen trækker tråde til Hjørring kommune og DR-programmet “Giv os naturen tilbage”. Her har kommunen sammen med Frank, igennem to år forsøgt at skabe mere plads til naturen ved at få så mange borgere som muligt til at tænke anderledes. Og resultatet var ikke til at tage fejl af.

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål og bæredygtighed. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program med fokus på hvordan vi som borgere kan være med i den bæredygtige omstilling. Programmet kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 27. april.