vandmedarbejder tester vand

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:00
Pris
Gratis
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 Sådan passer vi på vores grundvand

27.04.24
Bliv klogere på, hvad vi gør i Silkeborg Kommune

En dansker bruger i gennemsnit 105 liter vand om dagen, men det kommer ikke af sig selv. Vi har både blødt, rent og velsmagende drikkevand i Silkeborg Kommune, og vi skal passe på det.

Til Klimadagen kan I blive klogere på, hvordan Silkeborg Forsyning og Silkeborg Kommune passer på vores grundvand og beskytter det for fremtiden. Det gør vi blandt andet gennem grundvandssamarbejder, som beskytter de områder, der er tæt på vores drikkevandsboringer mod forurening.

Vi har også vores nye installation og kunstværk VAND med på biblioteket. Vi har bygget ordet vand i to meter høje bogstaver, hvor hvert bogstav symboliserer et rum i et almindeligt hus. Det ene bogstav er for eksempel et badeværelse, hvor du selv kan hælde vand i toilettet med et drikkeglas, inden det trækker ud. Udstillingen tager os på en rejse ind i vores daglige vandforbrug og inviterer til refleksion og læring hos både børn og voksne.

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål og bæredygtighed. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program med fokus på hvordan vi som borgere kan være med i den bæredygtige omstilling. Programmet kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 27. april.