Fødevarebanken, overskudsmad, undgå madspild

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 14:00
Pris
Gratis
Sted
Campushuset
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

UGE17 Fra madspild til måltid

27.04.24
Kom og få smagsprøver og en snak om madspild ved Fødevarebankens stand

FødevareBanken er en non-profit organisation, som arbejder for at mindske madspild og mad-fattigdom på én og samme tid. Siden etableringen i København i 2008, i Aarhus i 2014 og i Kolding i 2017, har vi i FødevareBanken arbejdet for at gøre madspild til måltid i hele Danmark.

Dagligt indsamler vores 210 frivillige chauffører friske overskudsfødevarer fra fødevareindustrien og videredistribuerer dem til 397 organisationer som arbejder med mennesker i svære livssituationer. Det er for eksempel herberger, krisecentre, væresteder og skoler i udsatte boligområder. Dermed bliver frisk overskudsmad til nærende måltider for udsatte borgere i stedet for at ende på forbrændingen

I 2023 blev det til 1.370 tons friske overskudsfødevarer

I uge 17 afholder landets biblioteker en fælles temauge med fokus på FN’s 17 verdensmål og bæredygtighed. Silkeborg Bibliotekerne er naturligvis med og har sammensat et program med fokus på hvordan vi som borgere kan være med i den bæredygtige omstilling. Programmet kulminerer med Silkeborg Kommunes Klimadag lørdag d. 27. april.