Johanne Mygind

Om dette arrangement

Tid
16:15 - 17:15
Pris
45 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

Højland - Johanne Mygind og Kærlighedens år

11.06.22
Mød forfatter Johanne Mygind til en samtale om hendes debutroman Kærlighedens år, og en diskussion om kvinderollen og om kvinder er mere frie i dag, end de var i 50erne.

I Kærlighedens år møder vi tre generationer af kvinder og deres længsel efter frihed. Den 40-årige journalist Nanna er netop blevet skilt og flyttet til en lille lejlighed i Sydhavnen med sine tre børn. Nanna er selv vokset op i kollektiv hos sin mor Elisabeth i 70erne, hvor forældrerollen var fælles og gik på skift mellem beboerne.

I et interview Nanna laver med sin mor for at forstå, hvilken rolle Elisabeth havde i Rødstrømpebevægelsen, bruges 70ernes åbne øjeblik til at fortælle om 70ernes feministiske projekt, men også til at fortælle om de muligheder, som generationen af kvinder før 70erne havde. Vi hører om mormor Rigmor, der drømte om at blive læge, men som i stedet blev gravid og gift.

Romanen er en medrivende og vedkommende slægtsroman, der åbner for en historisk indsigt i kvindernes frigørelse og for en debat af, hvad der danner rammerne for frigørelse, moderskab og lykke for forskellige generationer af kvinder.

Johanne Mygind er født i 1976 og har arbejdet for P1, Information og Weekendavisen.

Program for voksne - 11. juni 2022

Klik her for at se det samlede program for voksne (åbner i et nyt vindue)