Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
45 kr.
Sted
Sal A
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Højland - Stine Pilgaard

19.06.21
De fleste litteraturinteresserede har sikkert stiftet bekendtskab med Stine Pilgaards navn i løbet af det seneste år. Hør hende fortælle om sin seneste roman ”Meter i sekundet,” der udkom i 2020 og blev modtaget med stor succes.

”Meter i sekundet” handler om en nybagt mor, der er flyttet fra storbyen til det flade og vindomsuste Velling i Vestjylland med sin kæreste, der er lærer på en højskole. ”Vi vil i Velling,” siger byskiltet, men hvad er det, de vil i Velling?

Hovedpersonen i Stine Pilgaards roman er et følelsesmenneske og et ordmenneske, der lider af ”fritsvævende associationer”, men hvad stiller man op med sin ensomhed og ønske om fællesskab, når man er flyttet til ”de korte sætningers land.”

Med sine hylende morsomme dialoger, fanger Stine Pilgaard de sproglige forskelle og misforståelser, der opstår mellem mennesker, når de taler forbi hinanden. Men hun beskriver også med varme og klogskab fællesskabet mellem mennesker, når man mødes et sted i sproget.

Ud over ”Meter i sekundet” er Stine Pilgaard udkommet med sin debutroman fra 2012 - den kuriøse ”Min mor siger”- og i 2015 udkom romanen ”Lejlighedssange.” I 2020 er Stine Pilgaard nomineret til DR Romanprisen.

Husk corona-pas

Til Højland Litteraturfestivals fysiske arrangementer overholder vi alle gældende retningslinjer for at holde en corona-sikker festival. Du skal kunne fremvise et gyldigt coronapas for at besøge festivalen på Silkeborg Bibliotek.

Mundbind eller andre værnemidler er påkrævet, når du færdes på biblioteket, også under festivalen. Mundbindet kan tages af, når du tager siddende ophold.

Om Højland Litteraturfestival

Højland Litteraturfestival er Silkeborg Bibliotekernes nye litteraturfestival for hele familien. Vi ønsker at skabe en festlig og livlig dag i litteraturens tegn og vise, at litteraturen kan opleves i fællesskab, også i en coronatid. Vi præsenterer derfor en række aktuelle, danske forfattere på scenen og i en online streaming.

Se det fulde program her: https://silkeborgbib.dk/hoejland/program

Ønsker du at deltage i arrangementet hjemmefra?

Gå til begivenheden med online streaming (via Facebook)


Højland Litteraturfestival er støttet af Statens Kunstfond

Tags