B-siden: Fem sikre hits til konfirmanden

På børnebibliotekets Facebookside har vi haft forskellige services. Børnebibliotekets Bagsædeservice handlede eksempelvis om, hvad vi kunne tilbyde de stakkels forældre for at sikre roen på bagsædet, når de satte kursen mod kør-selv ferie. Med de helt rigtige lydbøger (eneste dokumenterede middel mod køresyge forresten!) eller den helt rigtige højtlæsningsbog er der ro på bagsædet. På samme måde havde vi i marts Børnebibliotekets Influenzaservice, som var et nødblus til de influenzaramte børnefamilier, der pludselig var bundet til både sygeseng og brækspand og havde brug for det bedste på vores elektroniske hylder, nemlig eReolen og Filmstriben, hvor der findes både lettilgængelige højtlæsningsbøger eller timevis af Tom og Jerry film til de feberramte børn med en opmærksomhedsradius på cirka 20 minutter.

Børnebibliotekets konfirmandgave-service

Og nu kommer så Børnebibliotekets konfirmandgave-service. For jeg mener fuldt og fast, at en god bog er den bedste gave at give til et ungt menneske, der er på vej ud i livet og trænger til et par ord med på vejen. Det er ikke sikkert, at de unge mennesker er enige, men spørger du mig, trænger konfirmandfesterne til lidt reelt indhold for at kunne være det kulturelle overgangsritual, som de oprindeligt var tænkt som. Og helt ærligt, mangler der egentligt noget på moderne teenageværelser i dag? Nej, vel!? Overvejer du også at droppe pengegaven for noget lidt mere indholdsrigt, så læs med her.

Ready Player One af Ernest Cline – her er bogen til den computerspilstossede teenager. Med hæsblæsende action og finurlige referencer til eksempelvis 80’ernes arkadespil foregår bogen i år 2044, hvor det meste af vores liv foregår online i den globale OASIS-verden. Den forældreløse gamer ved navn Wade lever og ånder for at vinde den store præmie, som vil give ham kontrollen over hele OASIS. Lige nu går filmatiseringen i landets biografer, så vil du blive lidt mere populær, så læg måske to billetter ved bogen.

Kragens kald af Leigh Bardugo – kender du en konfirmand, der har læst samtlige fantasybøger på biblioteket? Så er den helt nye ”Kragens kald” den perfekte boggave. I et mørkt men klassisk fantasyunivers følger vi seks farlige forbrydere, der får til opgave at begå et tilsyneladende umuligt kup.

Wonder af R. J. Palacio – En moderne ungdomsklassiker, som du måske kan låne og læse selv bagefter. Den handler om drengen August, der er født med et deformt klump-ansigt. Bogen følger hans svære start i den kommunale folkeskole og er både dyb, sjov og lettilgængelig og netop filmatiseret med Julia Roberts og Owen Wilson.

Ung kend din krop – Nu får konfirmanden nok røde kinder, men her er bogen, der burde stå på ethvert teenageværelse. Og den skal nok blive læst. Bogen er til både drenge og piger og giver både gode råd om krop, følelser, seksualitet, kærester og… gys… forældre!

En af os lyver af Karen McManus – Superspændende plot og enormt medrivende skrevet med konstant spænding og overraskende twists. Bogen handler om fem unge teenagere, der tilbringer eftermiddagen med at sidde efter. Kun fire af dem kommer levende ud derfra.

Her er blot nogle få bud på bøger til konfirmanden med en anbefaling om at finde gaven i den lokale boghandel og ikke i hæveautomaten. God fest!

Bragt i Midtjyllands Avis 03.05.2018

Tags
Materialer