Percy Jackson og alle de andre Rick Riordans bøger - få overblik og styr på rækkefølgen lige her

Måske du allerede kender Percy Jackson og Lyntyven og de andre bøger af Rick Riordan? Så ved du også, at det kan være svært at holde styr på rækkefølgen. Her får du de forskellige serier af den amerikanske forfatter i rækkefølge. Værsgo!

"Percy Jackson og Olymperne"

Dette er den første og mest kendte serie af Rick Riordan, og det er her, vi møder drengen Percy for første gang. Serien handler om den 12 årige Percy, der opdager, at han er såkaldt Halvblods, halvt menneske og halvt gud. Han ved dog ikke hvilken af de gamle græske guder, der er hans far, og på hvilken side af den kommende krig mellem guderne, han vil stå på. I år 2023 kom der efter mange års pause endnu en bog i serien, som nu tæller seks bøger.  

  1. Percy Jackson og Lyntyven
  2. Percy Jackson og Uhyrernes Hav
  3. Percy jackson og Titanens Forbandelse
  4. Percy Jackson og Slaget i Labyrinten
  5. Percy Jackson og Den sidste Olymper
  6. Percy Jackson og Gudernes Bæger

"Olympens Helte"

Dette er en selvstændig serie, som fortsætter, hvor "Percy Jackson og Olymperne" sluttede. De gale guder, mytologiske monstre og seje helte må tage endnu en tur for at redde verden. Vi lærer endnu en flok halvguder at kende, som sammen med Percy og de andre må slå sig sammen med de romerske guder for at forhindre giganterne i at nedkæmpe guderne og overtage verdensherredømmet. Der er fem bøger i serien. 

  1. Den fortabte Helt
  2. Neptuns Søn
  3. Athenes Udvalgte
  4. Hades Hus
  5. Olympens Blod 

"Apollons Prøvelser"

En selvstændig serie om guden Apollon, hvor mange af de kendte figurer fra de andre bøger dukker op. Serien handler om guden Apollon, der vækker sin far, Zeus' vrede, og som straf bliver bortvist fra Olympen og tvunget til at leve som helt almindeligt menneske. Nu skal den 4000 år gamle gud lære at overleve i vores verden uden sine guddommelige kræfter, indtil han kan finde en måde at formilde sin far på og igen blive gud. Der er fem bøger i serien. 

  1. Det Skjulte Orakel
  2. Den Dunkle Profeti
  3. Den Brændende Labyrint
  4. Tyrannens Gravkammer
  5. Neros Tårn

"Magnus Chase og De Nordiske Guder"

I denne serie har Rick Riordan kastet sig over de Nordiske guder. Drengen Magnus Chase har ikke haft det for let. Siden en nat for to år siden, hvor hans mor sagde, at han skulle løbe for livet, har han levet på gaden på flugt fra myndighederne og politiet. Men andre er også ude på at finde Magnus, nemlig hans onkel Randolph, som hans mor advarede ham imod. En dag finder onklen Magnus og begynder at fable om nordiske guder og et mystisk sværd, som tilhører Magnus. Der er tre bøger i serien. 

  1. Kampen om Sommersværdet
  2. Thors Hammer
  3. De Dødes Skib

"Kane Arkiverne"

Serien om ”Kane Arkiverne” handler om egyptisk mytologi og søskendeparret Carter og Sadie. de to har levet hver for sig det meste af deres liv. Carter med faren, en beømt egyptolog, og Sadie hos bedsteforældrene. Da de mødes, forsvinder deres far sporløst, samtidig med at fem egyptiske guder slippes løs. Nu må Carter og Sadie arbejde sammen for at redde verden. Der er tre bøger i serien. 

  1. Den Røde Pyramide
  2. Den flammende Trone
  3. Slangens skygge

Datter af Dybet

Nyeste serie af Rick Riordan og denne gang ikke om guder og halvguder. Bogen handler om den forældreløse Ana Dakkar, som med sin storebror Dev går på den berømte kostskole, Harding-Pencroft. Skolen er en slags akademi, som er specialiseret i marinebiologi og kendt for at uddanne fremtidige havforskere og flådeofficerer. Skolen har dog en hemmelighed, som kun få kender til, og da Ana og hendes klassekammerater med nød og næppe undgår et voldsomt angreb, finder hun ud af, hvad skolen gemmer på, og hvad flere fjender forsøger at få fingre i. Det er en ting, som kan ændre verdens gang, og Ana rummer nøglen til hemmeligheden.  Bogen er inspireret af den berømte klassiker, "En Verdensomsejling under havet" af Jules Verne, og der er indtil videre kun udkommet en bog i serien, men der er flere på vej. 

  1. Datter af Dybet

Til de forskellige serier hører enkelte bonusbøger, som vi har valgt ikke at tage med her.