Lånerne spørger på Facebook #3: nye udfordringer til en 12 årig fantasylæser

Fantasynørderne bliver som regel både rigtig gode og rigtig glade for at læse. Men nogle gange skal der et nyt skud inspiration til. Så læs med her.

På børnebibliotekets Facebookside har vi efterspurgt alle jer låneres input til, hvad I lige går og mangler af boganbefalinger til den dejligt lange sommerferie. Vi har fået en masse spændende spørgsmål, som vi er blevet meget inspirerede af. Nu har vi samlet en håndfuld af spørgsmålene, som vi de følgende dage kommer med gode forslag til bøger til. Titler som andre forældre og børn forhåbentligt kan lade sig inspirere af.

En mor har spurgt: ”Bøger til en dreng på 12, der elsker fantasy og science fiction, og som er en god læser, men som synes det er lidt små kedeligt at læse??? Tykke bøger helst, da der skal læses 750 sider i ferien.

Der er kommet rigtig mange gode fantasy- og science fiction bøger til de større børn de sidste par år. Det er lidt en trend indenfor fantasy, at der er tale om nogle ordentlige moppedrenge på rigtig mange sider. Den slags der fylder godt i feriekufferten. Så bare rolig! Vores unge ven skal nok nå sit mål med at læse 750 sider i sommerferien.

De valgte bøger her er alle sammen inden for fantasy- og science fiction genren og spænder aldersmæssigt fra børnebiblioteket til ungdomsafdelingen, hvor man så småt kan begynde at læse bøger, fra man er 12 år.  Med på listen er eksempelvis den grafisk flotte ”Nidstangen”, som bedst beskrives som en slags fantasy-gyser med inspiration fra den nordiske mytologi. Er man lidt kørt fast i det der med at læse, er det et godt sted at starte. Der er både smæk for skillingen, masser af gys og nogle utroligt flotte, tegneserie-agtige illustrationer, der gør det til en leg at få vendt nogle sider.

Derudover finder vi en bog som ”Rowans Ulvehund”, der er blevet kaldt Harry Potters amerikanske fætter. Det lyder ret godt, ikke? Og hvem ved? Måske det også er noget for de voksne? Når man ligger ved swimmingpoolen og er færdig med sine svenske krimier og pludselig kommer i tanke om, at man egentlig godt kunne lide Harry Potter, kan man forsøge sig med den her.

God ferie til Christina og hendes 12 årige dreng. Og god fornøjelse.

Materialer