Romankasser

Biblioteket hjælper gerne med at skaffe bøger til læsekredse. Som en særlig service har vi en række romankasser, som lånes ud til læsekredse i 6 uger ad gangen. Én person er ansvarlig for lånet, som skal hentes samlet.
Abelone fra Bangsbo
A Bent Haller, Lindhardt og Ringhof, 2017. -  366 sider.
Den unge Abelone kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland i slutningen af 1890'erne. Godset er samlingspunkt for datidens store danske kunstnere og her kan alting ske.
Bestil som romankasse 

Aftenland
Af Therese Bohmann, Gyldendal, 2018.- 245 sider.
Karolina er kunsthistorieprofessor i Stockholm. Da en af hendes studerende fremviser nyt banebrydende materiale, får Karolina svært ved at opretholde den professionelle distance til den unge, mandlige studerende.
Bestil som romankasse
 
Agathe 
Af.  Anne Cathrine Bomann. Oure, Brændpunkt, 2017. 
En mandlig psykiater bliver, kort tid før sin pensionering, tvunget til at tage sit liv op til revision, da den kvindelige patient Agatha dukker op i hans praksis 
Bestil som romankasse


Alene hjemme
Af Kirsten Hammann, Gyldendal, 2015. - 312 sider
Sara er i slutningen af trediverne, journalist og kæreste med Philip, der er fraskilt med to små børn. Det eneste der mangler i deres tilsyneladende perfekte liv er et fælles barn - og måske at Philip var lidt mere hjemme. I virkeligheden spilder Sara ikke tiden med at være lykkelig, hun tager alle sorger på forskud og klynker, sover og græder sig gemmen tilværelsen
Bestil som romankasse

Alle de liv
Af: Signe Langtved  Pallisgaard, Lindhardt og Ringhof, 2018. - 201 sider
Emilie og Solveig er taget på bilferie til Californien. De to veninder har altid været sammen om alt, så da Solveig får konstateret ALS rammer sygdommen også Emilie. Det eneste Emilie kan gøre er at skrive hendes historie, som den kunne have været - alle de liv Solveig kunne have haft.
Bestil som romankasse

Altid allerede elsket : en musiker finder fred i eget hus 
Af Peter Bastian. Gyldendal, 2017. - 163 sider.
En uge før sin død fortæller Peter Bastian (f. 1943) i en samtale med Tor Nørretranders om at finde fred med sig selv ved at acceptere den man er. Det har Bastian opnået gennem kristendommen efter at have tilbragt mange år med meditation og askese. Samtalen kommer også omkring kærlighed, musik og livet som sådan.
Bestil som romankasse

Alt det lys vi ikke ser
Af Anthony Doerr, Politiken, 2015. - 557 sider
​Roman om den tyske soldat Werner, som er ekspert i at opspore radiotransmission, den blinde franske pige Marie-Laure, og eftersøgningen af en uvurderlig juvel under 2. verdenskrig.
Bestil som romankasse

Ar
Af Auður Ava Ólafsdóttir, Batzer, 2018. -  249 sider.
Jonas Ebeneser er fyldt med ar på sjælen, og rejser til et fjernt krigshærget land for at begå selvmord. Men på Hotel Silence inddrages han i genopbygningen af huset og byen, og langsomt vender han tilbage til livet.
Bestil som romankasse

Arv og miljø
Af Vigdis Hjorth. Turbine, 2017. - 332 sider. 
Da faderen dør, blusser arvestriden op blandt fire søskende og deres mor. Den ene søster, Bergljot, og broderen har brudt med familien på grund af faderens seksuelle overgreb, men resten af familien vil ikke anerkende, hvad der er sket.
Bestil som romankasse
 
Astrid & Veronika
Af Linda Olsson. Aronsen, 2008. - 270 sider.
Veronika vender efter en stor sorg tilbage til Sverige, hvor hun langsomt opbygger et venskab med sin sære nabo Astrid. Begge har haft det vanskeligt, men venskabet forandrer deres liv.
Bestil som romankasse
 
At leve med Kierkegaard 
Af Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad, 2013. - 185 sider.
Sørine Gotfredsen (f. 1967) fortæller om sit personlige forhold til og følgeskab med Kierkegaard, der har hjulpet hende til at sætte ord på det uforståelige og give mening til tilværelsen.
Bestil som romankasse

Augustus
Af John Williams, Lindhardt og Ringhof, 2016. - 379 sider.
Da Julius Cæsar myrdes i år 43 f. kr. har han udpeget sin kun 19-årige nevø, Octavius, til sin efterfølger. Allerede på dagen står det klart, at kejserværdigheden er en tung skæbne, han må bære. Williams lader os følge Augustus i hele hans fra del af et triumvirat til tiden som kejser.
Bestil som romankasse

Begyndelser
Af Carl Frode Tiller, Rosinante, 2018. - 333 sider.
Den voksne mand Terje ligger på hospitalet efter han har forsøgt at tage sit eget liv. Så springer vi først to dage tilbage i tiden, så en måned og senere hen to år, tre år osv. indtil vi møder drengen Terje.
Bestil som romankasse

Bjørnen
Af Katrine Marie Guldager, Gyldendal, 2018. - 172 sider.
Vibse, gymnasielærer i 50'erne, fyret fra gymnasiet pga. samarbejdsproblemer, datteren er flyttet og ægtemanden er en idiot. Hun flygter til deres hus i Sverige, og kommer under en snestorm til at stå ansigt til ansigt med sin indre frygt og vrede.
Bestil som romankasse

Blækhat
Af Sissel-Jo Gazan, Lindhardt og Ringhof, 2017. - 541 sider.
Rosa vokser op i 1980'ernes Aarhus hos sin mor, der er svampeekspert, og bøssen Krudt, der er kunstner. Mange år efter bliver en kvinde forgiftet med svampe - er der en sammenhæng?
Bestil som romankasse

Bogtyven
Af Markus Zusak, Sesam, 2007. - 566 sider
Det er Døden, der fortæller historien om 9-årige Liesel som under 2. verdenskrig sendes til en plejefamilie. Hun stjæler bøger og Håndbog for Kirkegårdgravere er den første som hun lærer at læse efter.
Bestil som romankasse 

Butcher's Crossing
Af John Williams, Lindhardt og Ringhof, 2015. - 327 sider
Fire mænd drager i 1873 til Colorado på den ultimative bisonjagt. Endeløse nedslagtninger har tyndet ud i flokkene, men drømmen om at finde frem til kæmpeflokken lever i bedste velgående og får mændene til at tåle rejsens brutale udfordringer 
Bestil som romankasse

Champagnepigen
Af Leonora Christina Skov. Athene, 2007. - 204 sider 
Linn Lauretius har tilsyneladende succes med alt her i livet: mand, stedbørn og job. Hendes medietække tiltrækker en journalist, der afdækker virkeligheden, som rummer ting, hverken Linn eller ægteskabet kan klare. 
Bestil som romankasse

Dage i stilhedens historie

Af Merethe Lindstrøm, Tiderne Skifter, 2012.-  219 sider.
Et midaldrende ægtepar lever i en verden af tavshed og fortielse. Bag overfladen og igennem antydningens kunst skjuler sig dog en afgørende familiesandhed med rødder tilbage til Nazityskland.
Bestil som romankasse

De
Af Helle Helle, Rosinante, 2018. - 156 sider.
Lolland i 1980'erne, med en 16-årig piges blik fortælles om hverdagen på gymnasiet og hjemme i lejligheden sammen med moren. Om alt det de kan dele, men også om morens sygdom og det, der ikke findes ord for.
Bestil som romankasse
 

De døde fylder dagene…
Af Carsten Müller Nielsen. - Jensen & Dalgaard 2019; 173 sider
En russisk mand betaler en prostitueret for at tale med ham en hel nat på en bar. Det bliver en samtale om Tjernobylulykken, opvækst, kærlighed og tab.
Bestil som romankasse

De loyale
Af Delphine de Vigan, People's Press 2018; 1. udgave; 187 sider
Franske Théo og Mathis på 12 år er i færd med at bevæge sig ud på en farlig vej med druk i skoletiden. Deres lærer Hélène fornemmer, at noget er galt, men får ikke hjælp af forældre eller kolleger.
Bestil som romankasse

De nærmeste
Af Lotte Kirkeby Hansen - Rosinante 2019; 1. udgave; 205 sider
Eva, Anna og Christian skal tømme deres barndomshjem efter faderens død og moderens selvmord. De tre søskende sørger forskelligt og gamle hemmeligheder og sårede følelser ændrer deres opfattelse af fortiden, dem selv og hinanden.
Bestil som romankasse

De søvnløse
Af Kim Leine, Gyldendal, 2016. - 300 siderÅret er 2025 og krigen raser i Europa. I Tasiilaq - en lille østgrønlandsk bygd - følger vi et sommerdøgn på bygdens sygehus med dets op- og nedture, menneskeskæbner og den allestedsnærværende smukke, men barske natur.
Bestil som romankasse

De urolige  
Af Linn Ullmann, - Gyldendal, 2016. - 401 sider.
Fortælling om at være datter af den døende filminstruktør Ingmar Bergmann, sammensat af erindringer, fiktion, dokumentarisk materiale og refleksioner. Der tegnes et billede af en broget familie, hvor kærlighed og afsavn går hånd i hånd.
Bestil som romankasse

Den anden kvinde  
Af Therese Bohman, -  Gyldendal, 2016. - 213 sider.
En ung kvinde påbegynder en affære med en gift overlæge, men mødet med den karismatiske pige Alex, får stor betydning for forholdet.
Bestil som romankasse

Den, der lever stille
Af Leonora Christina Skov, Politiken, 2017 i.e. 2018. - 374 sider.
Forfatteren Leonora skriver efter sin mors død historien om sit liv med moderen og uden moderen. Moderen som aldrig ville acceptere at hendes datter er lesbisk.
Bestil som romankasse

Den farveløse Tsukuru Tazakis pilgrimsår
Af Haruki Murakami. - Klim, 2014. - 302 sider.
Den farveløse Tsukuru Tazaki opsøger sine gamle ungdomsvenner, for at forstå hvorfor de vendte ham ryggen 16 år tidligere. Gennem mødet med de tabte venner, danner Tsukuru et nyt billede af sig selv, og langsomt får hans personlighed farver.
Bestil som romankasse

Den lukkede bog
Af Jette A. Kaarsbøl. Gyldendal, 2003. - 534 sider. 
En ensom kvinde fortæller i 1933 om et spændende, men svært liv. Det begyndte i 1870'erne med ægteskabet med den karismatiske fødselslæge Frederik Faber og mødet med tidens kulturpersonligheder, men ender ensomt og på en livsløgn. 
Bestil som romankasse

Den som blinker er bange for døden

Af Knud Romer. Athene, 2006. - 176 sider. 
Selvbiografisk roman om en opvækst i Nykøbing Falster i 1960'erne præget af mobning og social isolation på grund af at moderen var tysker. 
Bestil som romankasse

Den sorte kat i Mosul

Af Puk Damsgård Andersen, Politiken, 2017. - 308 sider.
Puk Damsgård (f. 1978) fortæller en række gribende menneskehistorier fra et land, hvor borgerkrig, militser og terrorgrupper siden den amerikansk ledede invasion i 2003 og senere Irak-krigen har sat dagsordenen for millioner af irakere.
Bestil som romankasse

Den svovlgule himmel
Af Kjell Westö. Batzer, 2017. - 525 sider.
En forfatter tænker tilbage og fortæller om sit liv i Helsingfors fra 1969 og frem. Som 10-årig bliver han ven med Alex og senere forelsket i søsteren Stella. De tilhører en overklassefamilie, og mødet får betydning for resten af hans liv .
Bestil som romankasse

Den tomme plads
Af Joanne K. Rowling Gyldendal, 2012. - 519 sider
I den lille engelske by er der pludselig en tom plads i sognerådet. Forskellige kandidater er i spil, og byens ellers så pæne indbyggere viser sig fra deres værste side, og overraskende artigheder kommer for en dag.
Bestil som romankasse

Den underjordiske jernbane
Af Colson Whitehead. Politiken, 2017. - 299 sider.
Den unge slave Cora vokser op på en bomuldsplantage i Georgia under umenneskelige forhold og et dobbeltpres som udstødt blandt sine egne. Cora overtales af slaven Caesar til at flygte og opsøge "den underjordiske jernbane".
Bestil som romankasse
 
Det andet navn. Bind 1
Af Jon Fosse, 2019 - 258 sider.
Historien om Asle, som er kunstmaler, enkemand og bosiddende i Dylgia. En fortælling om hvad kunst er, om Gud, venskab og om tiden som går. Om døden, men også om hvad det vil sige at være i livet.
Bestil som romankasse

Det dobbelte land
Af Birgithe Kosovi´c. Gyldendal, 2010. - 252 sider
I en række erindringsglimt genoplever Milovan sit eget liv og de valg, han har truffet, som er tæt forbundet med hans egen og slægtens historie, og dermed også Jugoslaviens historie i det 20. århundrede, helt frem til borgerkrigen i 1991. 
Bestil som romankasse
 
Dette burde skrives i nutid
Af Helle, Helle. Samleren, 2011. - 158 sider
Dorte tager hver dag med toget til København, hvor hun burde følge sine timer på universitetet, men i stedet går i Scala for at få dagen til at gå. Der er så meget man burde gøre. Også skrive.
Bestil som romankasse

Din hengivne : et ægteskabsdrama om Mette og Paul Gauguin 
Af Anne Thompson, Gyldendal, 2014. - 444 sider
Paul og Mette Gauguins veje skilles da Paul i 1885 vælger at rejse til Paris for at forfølge sine kunstneriske ambitioner og efterlader kone og fem børn i København. Et stærkt portræt af en selvstændig og utraditionel kvindes udfordring; kærligheden til en kompromisløs kunstner
Bestil som romankasse

Din næstes hus
Af Jette A. Kaarsbøl. Gyldendal, 2010. 370 sider 
Arkitekten Laus kommer til en landsby i Jylland, dels for at begrave sin far, dels for at finde sig selv. Men mødet med præsten, hans unge kone og landsbyens beboere bliver ikke helt problemfrit.
Bestil som romankasse

Doktor Bagges anagrammer
Af Ida Jessen. Gyldendal, 2017. - 156 sider
Thyregod, sidst i 1920'erne. Lægen Vigand Bagge er dødeligt syg, og om natten skriver han og tænker tilbage på sit liv. Ikke mindst på sin mor, sit virke som læge og sit ægteskab 
Bestil som romankasse

Drengen fra Godhavn
Af Ole Tornbjerg, Politiken, 2015. - 327 sider
Der sker grusomme ting på drengehjemmet Godhavn, hvor knægten Kalle ankommer til i 1963. Systematiske voldelige overgreb, seksuelle krænkelser og meget andet. Samtidig klippes der til 2005, hvor vi møder den voksne Kalle, der slås med oplevelserne fra Godhavn. Inspireret af virkelige hændelser
Bestil som romankasse

Dræb ikke en sangfugl
Af Harper Lee, Lindhardt og Ringhof, 2014. - 365 sider
En ni-årig pige fortæller om livet i en lille sydstatsby og om sin fars indsats som sagfører for en uskyldigt anklaget sort.
Bestil som romankasse
 
Du forsvinder
Af Christian Jungersen. Gyldendal, 2012. - 464 sider 
Mias mand, privatskolelederen Frederik, får konstateret en hjernesvulst og ændrer fuldstændigt personlighed. Da det viser sig, at han har bedraget skolen for millioner, går Mia ind i kampen for at få ham frikendt. Hun bliver i tvivl om, hvad der er hans egentlige personlighed.
Bestil som romankasse 

Du som er i himlen
Af Morten Sabroe. Politiken, 2008. - 245 sider 
På en reportagerejse for at skrive om Hillary Clinton bliver Morten Sabroe trukket ind i en dramatisk historie om sin moder, som han gennem mange år havde et opgør med, som han hadede og elskede, foragtede og tilgav. 
Bestil som romankasse

Dukken der blev væk
Af Elena Ferrante.C&K, 2016. - 183 sider
På ferie ved Italiens kyst, observerer kvinden Leda en ung mor og hendes lille datter. Dette får Leda til at reflektere over sit eget liv som mor til to døtre.
Bestil som romankasse 
 
Dyrets år - en roman om Marie Grubbe 
Af Lone Hørslev. C&K, 2014. - 233 sider
Marie Grubbe (1643-1718) bor i Norge med sin mand, der er statholder. Hun tages i vinteren 1666-1667 i utroskab og står foran den store sociale deroute.
Bestil som romankasse

Dødevaskeren
Af Sara Omar. Politiken 2017. - 321 sider.
Frmesk er barn i Kurdistan og voksen i Danmark, og bogen følger hende begge steder. Uanset geografisk placering er fællesnævneren dog, at hun lever et liv i undertrykkelse og vold - alene fordi hun er af hunkøn.
Bestil som romankasse

Eksil
Af Jakob Ejersbo. Gyldendal, 2009 - 283 sider
Samantha kommer som barn med sine forældre til Tanzania, hvor hendes teenagertilværelse er præget af pjækkeri, sprut, drenge og stoffer.
Bestil som romankasse

En uskyldig familie
Af Katrine Marie Guldager. Politiken, 2016. - 298 sider.
Fra en oprørsk opvækst i en venstreorienteret sydfynsk familie opnår Frederik succes på det brølende finansmarked i USA. Drømmen er opnået, men usikkerhed, skyldfølelse og tvivl i forhold til forældre og søskende lægger sig som en spændetrøje omkring ham.
Bestil som romankasse

En anden gren 
Af Wung-Sung, Jesper.  Rosinante, 2017. - 553 sider 
Biografisk roman om mødet og forelskelsen imellem forfatterens kinesiske oldefar San Wung Sung og danske oldemor Ingeborg Danielsen


En ny tid

Af Ida Jessen, Gyldendal, 2015. - 208 sider
Thyregod, 1927. Lilly er 50 år og netop blevet enke. I sin dagbog ser hun tilbage på sit barnløse ægteskab med den knarvorne læge Bagge og på alt det, der kunne være blevet anderledes, hvis hun havde truffet nogle andre valg.
Bestil som romankasse
 
En pige og en dreng
Af Morten Brask, Politiken, 2013. - 218 sider 
Han møder Maya på universitet og bliver betaget af hende. De flytter sammen og hun overtaler ham til at få børn. Herfra går alt galt.
Bestil som romankasse
 
Ensomheden i Lydia Ernemans liv 
Af Rune Christiansen, Batzer & Co, 2015. - 248 sider
Den unge, svenske dyrlæge Lydia Erneman bor og arbejder i Norge, et stilfærdigt hverdagsliv, hvor hun er tilfreds med at være alene men møder ensomheden i forskellige afskygninger
Bestil som romankasse

Erindring om kærlighed
Af Kirsten Thorup, Gyldendal, 2016. - 461 sider
Tara og Siri er mor og datter og har et konfliktfyldt forhold. Tara er ikke den ideelle mor, og Siri flytter hjemmefra allerede som 15-årig og kommer først som voksen kunstner overens med sin mor.
Bestil som romankasse

Et eventyr
Af  Jonas T. Bengtsson, Rosinante, 2011. - 381 sider. Socialrealistisk roman om dansk virkelighed anno 1986-2000, hvor en dreng udvikles til ung mand under påvirkning af en anarkistisk far, der på flugt fra fortiden, i eventyrets ramme, og med den kærlighed han evner, søger at lære sin søn om livet.
Bestil som romankasse
 
Fisk har ingen fødder
Af Jón Kalman Stefánsson, Baltzer & Co. 2015. - 416 sider.
Slægtsromanen "Fisk har ingen fødder" handler om mennesket. Mennesket, der både kan lide og elske og opleve tab og smerte. Romanen blev i 2015 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, og den er i den grad værd at læse.
Bestil som romankasse

Folkets skønhed
Af Merete Pryds Helle. - Lindhardt og Ringhof, 2016. - 428 sider.
Marie vokser op på Langeland i 1930'erne i et forarmet miljø, der ikke levner mange muligheder for de unge, som ønsker sig et andet liv end forældregenerationen. Ægteskabet med Otto bliver et springbræt til storbyen og fremskridtet.
Bestil som romankasse

Forbandede yngel
Af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Politiken, 2013. - 329 sider 
På baggrund af søsterens selvmordsforsøg fortæller soldaten Lisa om sin barndom. Lisa voksede op på en gård hos sine destruktive forældre, en voldelig far og en maniodepressiv mor, og tre søskende.
Bestil som romankasse
 

Frank vender hjem
Af Kristian Bang Foss - Gyldendal 2019; 1. udgave; 379 sider
Frank, fra en fattig arbejderfamilie, møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og venter barn. Kort inden termin forsvinder Frank, og da han kommer hjem er det med en meget usandsynlig historie.
Bestil som romankasse

Frihed

Af Jonathan Franzen. Gyldendal, 2011. - 581 sider 
Amerikansk epos om den en gang så perfekte, men nu stærkt samspilsramte Berglund familie, hvis personlige historie væves tæt ind i historien om det amerikanske samfund i de dramatiske år efter 11. september. 
Bestil som romankasse
 
Førkrigstid
Af Kirsten Thorup. Gyldendal, 2006. - 271 sider. 
Kirsten Thorups nye bog er et portræt af et kvindeliv, der udspiller sig i en dansk provinsby i årene lige før udbruddet af Anden Verdenskrig. Det er et nænsomt portræt af en kvinde fra hendes mors generation, en kvinde med mange blinde pletter, men med et hjerte, der banker for de svage. 
Bestil som romankasse

Hambros Allé 7-9-13 
Af Lotte Kaa Andersen. Turbine, 2015. - 291 sider.
Line og Kristian bor på én af landets fineste adresser - men de er dybt ulykkelige. Det er der flere af de prominente indbyggere på Hambros Allé, der er, for krisen kradser også her og sætter sine spor i menneskene.
Bestil som romankasse

Hamlet
Af William Shakespeare. Gyldendal, 2016. - 139 sider
Udgivet i forbindelse med 400-året for William Shakespeares død og 200-året for den første opførelse af Shakespeares dramatik på Kronborg.
Bestil som romankasse
 
Havblik
Af Kristín Marja Baldursdóttir, Gyldendal, 2017. - 334 sider.
Flora er omkring de 60 år, hun bor i Reykjavik, hun har fornylig mistet sit job og før det er hun blevet skilt fra sin mand. Hun kæmper med ensomhed og depression og har haft selvmordstanker. 
Bestil som romankasse
 

Henrik
Af Vigdis Hjorth - Rosinante 2019; 1. udgave; 136 sider
Nydigtning af Henrik Ibsens skuespil "Hedda Gabler". Henrik Falk sidder fast i sit trivielle og småborgerlige liv med job, svigerfamilie og højgravid kone. Da en ekskæreste vender tilbage til byen, bliver det tydeligt for ham, hvor meget han hader sit liv.
Bestil som romankasse

Hjertets dannelse
Af Erling Jepsen. Gyldendal, 2015. - 299 sider
I den sønderjyske by Bramstrup tolererer man ikke flygtninge, så et selvbestaltet grænseværn patruljerer nidkært. Hverken grænseværn eller moral i den lille by tåler et nærmere eftersyn, og pludselig begynder det hele at falde fra hinanden 
Bestil som romankasse 

Et hummerliv
Af Hansen, Erik Fosnes, Gyldendal 2017. -  376 sider
På grænsen til voksenlivet bliver 14-årige Sedd kastet ind i en række dramatiske begivenheder på bedsteforældrenes højfjeldshotel i Norge.
Bestil som romankasse 
 
Hundehoved
Af Morten Ramsland, -  Rosinante, 2005. - 381 sider. 
En roman om en norsk familie, og deres turbulente liv gennem det tyvende århundrede, hvor hovedpersonen Askild og hans søn Flapøre er ledetråden i afdækningen af slægtens opture og nedture. 
 
Hundrede år
Af Herbjørg Wassmo, -  Lindhardt og Ringhof, 2010. 441 sider.
Altertavlen i Lofotkatedralen blev malet af en kunstuddannet præst, og modellen til englen var forfatterens formoder Sara Susanne. Historien er fuld af farver og gode detaljer, og drejer sig om 3 generationers stærke kvinder, deres liv, deres kærlighed og sorger.
Hvis det er
Af Helle Helle, -  Samleren, 2014. - 143 sider.
To løbere render ind i hinanden i en stor jysk skov. De er faret vild og kommer til at tilbringe to dage sammen i den vilde danske natur.
Bestil som romankasse 
 
Hvor der er fugle 
Af: Maren Uthaug. Lindhardt og Ringhof, 2017. - 303 sider.
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Det bliver et ulykkeligt liv for Johan.
Bestil som romankasse 
 
Hvor flodkrebsene synger
Af: Delia Owens. Gyldendal 2019; 1. udgave; 373 sider.
Den smukke og udstødte Kya Clark er opvokset i ensomhed i marsken i 1950'ernes North Carolina, og i den nærliggende landsby kaldes hun marskpigen. Da den lokale skørtejæger findes død, mistænkes Kya for mordet.
 
Hvor lyset er 
Af: Malene Ravn. Gyldendal 2020; 1. udgave; 362 sider
Kunstmaleren Carl Fischer levede et dramatisk og turbulent liv. Som voksen forelsker han sig i den yngre kvinde Ely, som han får et barn med uden for ægteskab. Men Carl vil ikke være far, han vil kun male.
Bestil som romankasse 

Hvor solen græder - en fortælling fra Syrien 

Af Puk Damsgård Andersen, - Politiken, 2014. - 263 sider.
Fortælling fra bagfrontlinjerne i borgerkrigen i Syrien, hvor mere end 150.000 mennesker er blevet dræbt, og millioner er sendt på flugt. Blandt andet følger bogen storbykvinden Nour, der i en frihedsrus engagerer sig i det syriske oprør, som ender med at blive hendes livs mareridt.
Bestil som romankasse 


Højtlæseren
Af Bernhard Schlink. Gyldendal, 2009. - 175 sider. 
Skyld er eviggyldig, men gennemsyrer 15-årige Michaels og 35-årige Hannas forhold i 1950'ernes Tyskland. Hun er tidligere kz-lejrleder og analfabet, men indrømmer aldrig. Han bliver jurist og glemmer aldrig ...
Ingemanns land
Af Peter Ingemann. Gad, 2010. - 217 sider.
Tv-værtens (f. 1973) personlige beretning om at vokse op i et hjem med farens tiltagende drikkeri - samt hans hang til utroskab. Et kaotisk liv, hvor han til sidst sagde fra før farens selvmord. 
Is
Af Ulla-Lena Lundberg, Gyldendal, 2013. - 370 sider.
En ung præst og hans lille familie kommer i 1946 til den yderste skærgård i Ålandsøerne, hvor han har fået embede. De lever i ægteskabelige lykke, men så brister isen, og alt er pludselig ulykke. 
Isola
Af Madeleine Hessérus, People's Press, 2005. - 300 sider. 
En dag pakker overlægen Tessa sin rygsæk, vender sit hidtidige moderne, stressede storbyliv ryggen og vandrer ind i de svenske skove, hvor hun gradvist vokser sammen med naturen. 
Bestil som romankasse

Ivan Iljitjs død
Af Lev Tolstoj, Gyldendal, 2015. - 105 sider. 
I 1882 dør den russiske anklager Ivan Iljitj. Han har udadtil levet det perfekte liv, men da døden nærmer sig, kommer han i tvivl: Har han levet sit liv, som han burde? Har han været tro mod sig selv?
Bestil som romankasse

Jernporten

Af Jens Christian Grøndahl, Gyldendal, 2014. - 324 sider.
En mand ser tilbage på sit liv med kvinder, karriere, litteratur og kunst. Han finder sin lærergerning stimulerende og meningsfuld, men alligevel vælger han ensomheden og betragterens rolle. Har han nået det han ville?
Bestil som romankasse

Kafka på stranden
Af Haruki Murakami. Klim, 2007. - 459 sider.
I nutidens Japan forenes to skæbner tilfældigt: den unge Kafka Tamura, en intellektuel, der føler sig hjemme i et bibliotek og den gamle Nakata, en analfabet, der elsker naturen og kan tale med katte. Ved mødet genopstår deres historier på magisk vis.
Kalak: erindringsroman
Af Kim Leine. Gyldendal, 2007. - 344 sider 
Kim kommer som 17-årig til København for at bo hos sin far, der udsætter ham for seksuelt misbrug camoufleret som kærlighed. Som færdiguddannet sygeplejerske kommer han til Grønland, som han falder totalt for, men opgøret med offerrollen bringer ham ud og ind af misbrug 
Kapgang
Af  Morten Kirkskov Gyldendal, 2010. - 279 sider
Martins mor er lige død, kort før han skulle konfirmeres. Han sørger, er forvirret over voksenverdenen og sin egen spirende seksualitet, for han finder både veninden Kristine og vennen Kim tiltrækkende
Karitas uden titel
Af Kristín Marja Baldursdóttir. Gyldendal, 2008. - 456 sider.
Samhørende: Karitas uden titel ; Karitas - kaos på lærred.
Islandske Karitas kommer i 1920'erne på Kunstakademiet i København. Tilbage på Island gifter hun sig og ender med en flok børn - uden mulighed for andet end at drømme om kunst. Men hun er stærk nok til at gøre sig fri.
Karitas - kaos på lærred
Af Kristín Marja Baldursdóttir. Gyldendal 2009 - 548 sider.
2. del af: Karitas uden titel
Karitas formår at løsrive sig fra familie- og forsørgerbåndene og dyrke sit maleri. I 1945 forlader hun Island og drager til Paris, New York og Rom, hvor hun færdes i kunstnerkredse. Først som gammel vender hun tilbage til Island og familien.
 
Katalog over katastrofer
Af Stine Askov. Gyldendal 2020; 300 sider
Om pigen Helle, der vokser op hos sin far med 80'ernes katastrofebevidsthed helt inde under huden.
 
Kongens fald
Af Johannes V. Jensen. Gyldendal, 2015. 10. udgave. - 226 sider.
Tidsbillede fra Christian II's dage belyst gennem den fallerede student Mikkel Thøgersens omtumlede skæbne.
Bestil som romankasse
 
Kupé nr. 6
Af Rosa Liksom,  Tiderne Skifter, 2013. - 205 sider.
En ung, finsk kvinde og en midaldrende russer kører i samme kupé med tog gennem det iskolde Sovjet i midten af 1980'erne. Den lange rejse fører dem gennem mange fortællinger og et land på sammenbruddets rand.
Bestil som romankasse 

Kvinderne fra Thy
Af Marie Helleberg. Samleren, 2016. - 381 sider.
Slægtsroman om to kvinder, mor og datter, der tager kampen op for at få et bedre liv på landet i Thy omkring år 1900.
Bestil som romankasse
 

Land i datid
Af Jesper Bugge Kold - Turbine 2016; 1. udgave; 336 sider
I 2006 går danske Andreas i Berlin på jagt efter sandheden om sin ukendte østtyske far. Sammen med kusinen Bea afdækker han sandheder og løgne som rækker langt tilbage i det tidligere DDR, mens han langsomt bliver afklaret med sit eget liv.
Bestil som romankasse

Lejlighedssange
Af Stine Pilgaard, Samleren, 2015. - 217 sider.
En ung kvinde flytter med sin kæreste ind i en andelslejlighed i Århus. Hun laver lejlighedssange og kommer derigennem tæt på de andre beboere i foreningen. Med humor fortæller hun om skæbner og møder i dagligdagen.
Bestil som romankasse 

Lejligheder
Af Ditte Steensballe. People's Press, 2015. - 173 sider.
Året er 2002 da Ditte møder Jakob Ejersbo til en forlagsfest og tiltrækkes af hans smil og batikfarvede trøje. Opmærksomheden er gengældt og snart oplever Ditte den store kærlighed. Men langsomt smuldrer forholdet og Ditte sidder tilbage med en altoverskyggende sorg.
Bestil som romankasse 

Levende og døde i Winsford 
Af Håkan Nesser, Modtryk, 2014. - 361 sider
Den midaldrende svenske tv-vært Maria er flygtet til Winsford i det sydvestlige England. Hun er drevet på flugt af en dramatisk begivenhed og har ændret sit navn. På heden sker uhyggelige ting, og Maria må lægge en plan, for måske er der en, der leder efter hende 
Bestil som romankasse 

 
Livet
Af Alice Munro, Gyldendal, 2014. - 308 sider.
Noveller, der kredser om mennesker, deres følelser og relationer til hinanden. Om det almindelige hverdagsliv, hvor en skelsættende begivenhed præger personernes livsforløb eller selvopfattelse. Dertil fire delvist selvbiografiske noveller om Alice Munros egen barndom og familie.
Bestil som romankasse 

Lykke-Per
Af Henrik Pontoppidan. Gyldendal, 2006. - 702 sider
Danmarks åndelige og økonomiske udvikling fra 1863 til omkring 1900 som baggrund for fantasten Per Sidenius' skæbne 
Bestil som romankasse

Løgneren
Af Martin A Hansen. Gyldendal, 2013. 6. udgave. - 184 sider.
En lærer på en lille dansk ø gør i nogle dagbogsoptegnelser op med sit eget liv og sit forhold til øens befolkning.
Bestil som romankasse

Løgnhalsen fra Umbrien
Af Bjarne Reuter. Gyldendal, 2004. - 397 sider.
Kræmmeren Pagamino drager i 1348 fra Neapels kongerige til Lucca, gennem et pestplaget landskab, for at finde recepten på det evige liv, og undervejs kommer han ud for mange burleske og uhyggelige oplevelser. 
Bestil som romankasse
 
Margrethe I
Af: Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Gyldendal 2020; 1. udgave; 598 sider
Med overblik og politisk list lykkes det den unge Margrete, datter af Valdemar Atterdag, at blive dronning i hele Norden og en af middelalderens mest magtfulde skikkelser. For læsere af historiske romaner.

Mellem træerne
Af Gyrðir Elíasson. Torgard, 2011. 218 sider
Noveller. 47 korte noveller, der er skrevet i en melankolsk tone med stænk af kulsort humor. Ensomme mennesker oplever mærkværdige og uforklarlige hændelser, hvor grænsen mellem drøm og virkelighed udviskes .
Indhold: Inferno: Hvisken: Stenen: Bogreolen: Tevandet: Komponisten: Kælderen: Natteanliggender: Brilleslangen: Mellem træerne: Det forsvundne kapitel af Hotelsommer: Køkkenhaven: Musikbutikken: Den sorte hund: Hånd mod glas: Lækken: Natteskriverier: Husbyttet: Hunde: Den lange dagsrejse: Oprindelsen: Morgengåtur: Gensyn: Stille vand: Set fra broen: Opvågnen: Besøg: Hus nr. 451: Heksekunstner: Drømmeapparatet: Udfældninger: Dyret: Bratschistparret: Vejrhuset: Tidens krumning: Trolddomståge: Huse og vogne: Spejlbilleder: Passagerer: Planteindsamling: Brev om en far: Glashus: Forsvunden sommer: Sidesår: Bedemanden: Den store tinde: De udødelige.
Bestil som romankasse
 
Meter i sekundet : roman
Af Stine Pilgaard, 2020 - 262 sider
En humoristisk roman om en ung kvinde, der (modvilligt) involveres i højskolelivet i Vestjylland, hvor hendes bulderbasseagtige adfærd gør det lidt svært at skabe nye relationer

Mikael
Af Dy Plambeck, Gyldendal, 2014. - 266 sider.
Becky rejser som journalist til Afghanistan for at følge de danske soldaters hverdag. Hun knytter sig til Jan, som må hjemsendes i hårdt kvæstet tilstand, og til Mikael, som under en tur til Sardinien bliver hendes kæreste. Krigen mærker uafvendeligt både soldaterne og dem, der elsker dem. 
Bestil som romankasse 

Min familie 
Af Sebastian Bune, Lindhardt og Ringhof, 2017. - 207 sider. 
Om en drengs opvækst i et socialt boligkvarter. Jonathan bor sammen med sin mor, morens kæreste Leon og lillebror James i en århusiansk ghetto. Han må ikke se sin far så meget, som han gerne vil, og frygter Leons temperament.


Min kamp - bog 

Af Karl Ove Knausgård. Lindhardt og Ringhof 2010 
Selvbiografisk roman med nærgående beskrivelse af at vokse op og blive til i en sammensat verden med udgangspunkt i faderens død og hovedpersonens selvrealisering som forfatter.
Nattog til Lissabon
Af Pascal Mercier. Tiderne Skifter, 2007. - 478 sider.
En mand bryder op fra sit velordnede liv i Bern og tager toget til Lissabon for at lede efter alt om forfatteren de Prado, hvis bog han har fundet i et antikvariat, og som han er blevet fuldstændigt bjergtaget af.
Niceville
Af Kathryn Stockett. Cicero, 2010. - 407 sider
Originaltitel: The help
Roman fra 1960'ernes Mississippi. Den nye racelov ophæver adskillelsen mellem sorte og hvide, meget imod de hvides vilje. En gruppe sorte tjenestekvinder fortæller deres livshistorier til en bog og bringer sig selv i fare i et samfund, som ikke tåler kritik af raceforholdene.
 
Nogenlunde på størrelse med universet: en slægtshistorie
af Jón Kalman Stefánsson, Batzer 2017; 406 sider
Ari er vendt tilbage til Keflavik for at besøge sin far, der er døende. Byen, der har præget Aris liv, har forandret sig og dog er alt ved det gamle.
Ari længes stadig efter ordene, efter afklaring og en mening med fortidens sorg. Men frem for alt længes han efter poesien og ekskonen
Bestil som romankasse
 
Og sådan blev det
Af Maren Uthaug. Lindhardt og Ringhof, 2013. - 205 sider 
En ung pige tvinges væk fra sin samiske verden og skal nu vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort og tager derfor som voksen tilbage til barndommens land for at finde familie.
Bestil som romankasse

Om foråret 
Af Karl Ove Knausgård, Lindhardt og Ringhof, 2016. - 159 sider.
Som i et langt brev skriver en far til sin nyfødte datter om det liv og den familie, som hun er født ind i med udgangspunkt i en forårsdag.
Bestil som romankasse

Om hundrede år
Af Anna Elisabeth Jessen. Rosinante, 2019. -  414 sider.
En stor familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede nedslag - et for hvert år fra 1914 til 2014
Bestil som romankasse
 

Ophav
Af Eva Tind - Gyldendal 2019; 290 sider
Eventyrlig roman om familiebånd på tværs af kontinenter og konsekvenserne af en kompromisløs kunstnerisk søgen.
Bestil som romankasse

Orkansæsonen og stilheden
Af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Politiken, 2016. - 342 sider.
Præsten Monica rejser til Guatemala for at mødes med en gammel bekendt. Både her og i Danmark møder hun mange forskellige mennesker, som alle står over for store valg.
Bestil som romankasse 
 
Penge på lommen
Af Asta Olivia Nordenhof, 2020 - 170 sider
Ægteparret Kurt og Maggie har efter barske erfaringer med livet, fundet sammen i et ægteskab på godt og ondt. Mens Maggie er faret vild i kærligheden, leder Kurt efter en god investering
Bestil som romankasse

Pigen uden navn
Af Christina Baker Kline, Gad, 2016. - 326 sider
Vivian er 91 og Molly 17, og har begge været plejebørn og oplevet svigt, savn og længsel mod at høre til i en familie. De mødes i Vivians hus i Maine, og hvor umage de end synes at være, opstår der et livsbekræftende venskab mellem dem.
Bestil som romankasse

Pindsvinets elegance
Af Muriel Barbery. Tiderne skifter, 2009. - 376 sider
Portnersken Renée og den 12-årige Paloma finder sammen i et venskab med en rig, ældre japaner, der flytter ind i deres opgang.
Bestil som romankasse

Profeterne i Evighedsfjorden
Af Kim Leine. Gyldendal, 2012. - 525 sider 
Den unge norsk-danske præst Morten Falck rejser i 1787 til Sukkertoppen i Grønland for at missionere. Mange voldsomme oplevelser venter ham, og efterhånden geråder han i tvivl om sig selv og sit virke.
Af Sofi Oksanen. Rosinante, 2010. - 359 sider 
Den gamle estiske bondekone, Aliide finder det unge traffickingoffer, Zara, livløs på sin gårdsplads. Forbindelserne mellem de to kvinder afdækkes langsomt, og en tragisk familiehistorie tilbage fra Sovjettiden om at miste sin frihed og sin krop, åbenbares.
Af Kamilla Hega Holst. Rosinante, 2017. - 203 sider.
Kaisa har ved en skilsmisse mistet retten til at have børnene, den 14-årige Malte og 10-årige Mira. Da Simon og hans nye kone Agnete tager på ferie, får Kaisa lov at passe sine børn. Men pludselig er Malte forsvundet.
Bestil som romankasse
 
Rystet spejl : digte
Af Søren Ulrik Thomsen. Gyldendal, 2011. - 55 sider
Digte fra en mand midt i livet, der kigger tilbage på levet liv og tab og frem med nysgerrighed fra det sted i livet han er 
Rød mand - sort mand
Af: Kim Leine, Gyldendal, 2018. - 519 sider.
I begyndelsen af 1700-tallet rejser guvernører og præster nordpå for at kolonisere Grønland. De bliver udfordret af grønlændere, der ikke vil som danskerne, og af sult og sygdom blandt folkene. Selv holder de høje herrer sig ikke tilbage, hvad angår fornøjelser og vellevned.
Bestil som romankasse
 

Serotonin
Af Michel Houllebecq - Rosinante 2019; 1. udgave; 348 sider
46-årige Florent-Claude Labrouste holder livet ud med antidepressive midler og sprut, mens han undersøger tilværelsens muligheder for lykke ved at mindes og opsøge steder og personer fra sit liv.
Bestil som romankasse 

Smaragdsliberen
Af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Lindhardt og Ringhof, 2018. - 327 sider.
Jødedom, islam, kristendom og ateisme mødes i historien om smaragdsliberen Pierre, der har en nærdødsoplevelse. Hans datter Zara er kunsthistoriker på en farlig rejse i Georgien og hans bedste ven frygter for sit radikaliserede barnebarn.
Bestil som romankasse

Som pesten

Af Hanne-Vibeke Holst, Gyldendal, 2017. - 685 sider.
Som nyansat læge i WHO i Geneve får danske Karoline Branner sin sag for, da der udbryder en dødelig influenzapandemi. Hun må kæmpe en hård kamp mod politiske intriger, medicinalindustrien og sin egen mand.
Bestil som romankasse

Sommeren uden mænd
Af Siri Hustvedt, Per Kofod, 2011. - 220 sider
Da New Yorker-forfatteren Mia Fredericksen bliver forladt efter 30 års ægteskab, bryder hun sammen. Hun kommer på benene igen og tilbringer sommeren i sin hjemby i Minnesota, hvor hun reflekterer over kvindelighedens væsen.
Bestil som romankasse

Spejl, skulder, blink 
Af Dorthe Nors. Gyldendal, 2016. - 191 sider
Sonja er single og fra Vestjylland men er havnet i København som ung. Nu er hun i fyrrerne og prøver at tage et kørekort, men det er svært at lære at skifte gear. Samtidig føler hun sig ikke rigtig hjemme i sit liv og langt fra familien og sin oprindelse .
Bestil som romankasse
 
Sten, saks, papir
Af Naja Marie Aidt. Gyldendal, 2012. 382 sider.
Thomas' far er død og ved oprydningen finder han et papir med oplysninger, der sætter familien under pres.
Bestil som romankasse

Stillidsen​

Af Donna Tartt, Lindhardt og Ringhof, 2014. - 836 sider
Theo er 13 år, da han på mirakuløs vis overlever en eksplosion på et kunstmuseum i New York, mens hans mor omkommer. Ved eksplosionen kommer Theo i besiddelse af et værdifuldt kunstværk, som moderen elskede, og som senere trækker Theo ind i kunstens kriminelle underverden. Vi følger Theos dannelsesrejse 
Bestil som romankasse 
 
Stoner 
Af John Williams. Lindhardt og Ringhof, 2014. - 302 sider.
Husmandssønnen William Stoner fra Missouri, USA, bliver i 1910 sendt på landbrugsskole men vælger litteraturens verden, bliver universitetslærer, og vender ikke senere tilbage til forældrenes gård. 
Bestil som romankasse

Stå fast : et opgør med tidens udviklingstvang
Af Svend Brinkmann, Gyldendal Business, 2017. - 156 sider.
Forfatteren gør op med selvudviklingsindustrien inden for arbejdsliv, uddannelse og privatliv og formulerer en modstand mod tidens krav til evig omstilling og forandring og viser hvordan man affinder sig med sig selv og opnår en mere realistisk livsindstilling.
Bestil som romankasse

Ståsteder
Af Svend Brinkmann, Gyldendal Business, 2016. - 199 sider
Kritik af tidens nyttetænkning, der ifølge forfatteren fører til tomhed og mangel på mening i tilværelsen. Omkredser som modvægt 10 eksistentielle ståsteder med iboende værdi.
Bestil som romankasse 

Svaner bliver ikke skilt
Af Auður Ava Ólafsdóttir, Batzer & Co, 2016. - 338 sider
Elleve års ægteskab er med et bare slut, da Floke fortæller, at han er homoseksuel. Maria må nu med hjælp fra den underlige underbo, Perla, hanke op i sig selv.

Bestil som romankasse 

Svin
Af Christian Dalsgaard, Lindhardt og Ringhof, 2016. - 415 sider
Om brødrene Claus og Helge, der vælger hver deres vej i livet. Da Helge stikker af hjemmefra, skilles de to brødres veje. Henover de næste 40 år opbygger Claus en stor svinebesætning, stifter familie og lever et kristent liv, mens Helge lever en forhutlet tilværelse præget af kriminalitet og misbrug.
Bestil som romankasse 

Svøm med dem som drukner 
Af Lars Mytting. Rosinante, 2015. - 442 sider.
Siden forældrene blev dræbt i en fransk skov, har Edvard boet på bedsteforældrenes gård i de norske fjelde. Da bedstefaren dør, sidder han tilbage med mange ubesvarede spørgsmål om familiehistorien, der efterhånden åbenbarer fortielser og tragedier.
Bestil som romankasse 

Tabita
Af Iben Mondrup. Politiken 2020; 1. udgave; 353 sider
I 1960'erne tager Eva og Berthel to børn med sig fra Grønland, som de adopterer. Børnenes savn er stort og de voksnes forhold til hinanden er skrøbeligt. Alt er ikke idyl og især forskel i kultur er svær
Bestil som romankasse 

Telefon
Af Ida Jessen. Gyldendal, 2018. - 162 sider.
Lisa er tilknyttet en telefontjeneste, som ensomme og selvmordstruede mennesker kan ringe anonymt til. En aften ringer en desillusioneret og livstræt kvinde, som det viser sig, at Lisa kender fra år tilbage, hvor hendes 7-årige søn blev dræbt af en flugtbillist.
Bestil som romankasse 

Til min søster
Af Dy Plambeck - Gyldendal 2019; 1. udgave; 283 sider
Søstrene Aya og Andrea kører til Sverige med et haglgevær og Ayas to-årige datter Nola i bilen. Andrea har forladt sin voldelige kæreste, og Aya skal tale om J.P. Jacobsens ungdomsveninde Anna ved en historisk konference.
Bestil som romankasse

Tirsdag formiddag
Af Renée Toft Simonsen. Politiken, 2007. - 241 sider. 
Lægen Iben burde have det godt med mand, børn, job og god økonomi, men en angstneurose er langsomt ved at overtage hendes liv. Hjælpen kommer uventet, da hun finder ud af, hvordan andre kvinder kan have det. 
Bestil som romankasse

Tit er jeg glad
Af Jens Christian Grøndahl, Gyldendal, 2016. - 143 sider
70-årige Elinor, som netop er blevet enke, ser tilbage på de valg hun har truffet i livet, konfronterer en skygge fra fortiden, og gør op med sine voksne og selvoptagede børn, Jens Christian Grøndahl bruger også pseudonymet Christian Tornbakke.
Bestil som romankasse

Tjenerindens fortælling
Af Margaret Atwood, Lindhardt og Ringhof, 2017. - 365 sider 
Ikonisk fremtidsvision fortalt af en kvinde, der er "tjenerinde" i et nyopstået regime. Hun har mistet alt i sit tidligere liv og lever nu som potentiel leverandør af babyer til magthaverne i et dystopisk samfund .

Bestil som romankasse

Transfervindue : fortællinger om de raskes fejl
Af Maria Gerhardt, Politiken, 2017. - 90 sider
I Nordsjælland lever de terminal syge afsondret fra resten af samfundet i et stort hospice fyldt med luksus.
Bestil som romankasse

Ud og stjæle heste
Af Per Petterson. Batzer & Co, 2004. - 260 sider.

I en øde sæterhytte sidder den gamle mand Trond og tænker på den fjerne fortid, i sommeren 1948, hvor han og faderen befandt sig samme sted, i en idyllisk sommer, som fik en brat afslutning.
Bestil som romankasse

Ulvekvinten 
Af Trisse Gejl, People'sPress, 2016. - 253 sider
Zoe er mor til Frederik og veninde med Beate. Gradvist går Zoe i sort, mens afgrunden bliver beskuet af Zoes nærmeste.
Bestil som romankasse 
 
Undtagelsen
Af Christian Jungersen. Gyldendal, 2004. - 620 sider. 
På Dansk Center for Information om Folkedrab modtager de to ansatte Iben og Malene dødstrusler, der sætter samarbejdet på centeret i relief og afslører et morads af intriger, mobning og ondskab. 
Bestil som romankasse
 
Vegetaren
Af Kang Han - Gyldendal 2017; 1. udgave; 285 sider
Sydkoreansk roman om det indre i mennesket og dets friktion mod samfundets normer.
Bestil som romankasse
 
Vi, de druknede
Af Carsten Jensen. Gyldendal, 2006. - 693 sider.
En beretning om 4 generationer af sømænd fra skipperbyen Marstal i det 19. århundrede, som satte livet på spil på verdenshavene, og om konsekvenserne for de efterladte.
Bestil som romankasse

Vi kunne alt
Af Merete Pryds Helle, Lindhardt og Ringhof, 2018. - 342 sider 
Merle vokser op i 1970'erne i Værløse. Hun har det svært i skolen og derhjemme, hvor familien er ved at gå i opløsning med en syg mor og en ustabil far
Bestil som romankasse
 
Vidunderbarn
Af Roy Jacobsen  Rosinante, 2010. - 238 sider 
Varm og sørgmunter fortælling fra Oslo om den 11-12 årige dreng Finn, hvis ellers så trygge liv alene sammen med sin mor får flere og flere sprækker, da Finn pludselig får en halvlillesøster, som tillige flytter ind.
Bestil som romankasse
 
Yacoubians hus
Af Alaa al-Aswany. Hr. Ferdinand, 2007. - 266 sider.
I et stort boligkompleks i Cairo lever en række mennesker fra alle samfundets lag, hvis enkelte historier følges i et epos om kærlighed, magt og afmagt.
Bestil som romankasse