Fingeraftryk og blod og teksten "historier om virkelige forbrydelser"

Er du også fan af true crime?

26.04.24
True crime genren er utrolig populær og følges af mange mennesker via utallige podcasts, tv-serier og bøger. Men hvorfor kan vi godt lide at underholde os med grufulde, ægte mord? 

Det fascinerende ved true crime er, at den giver os et indblik i sindene på gerningsmændene til de mest chokerende forbrydelser. Gennem historier om virkelighedens kriminalitet får vi mulighed for at dykke ned i de mørkeste hjørner af den menneskelige psyke og kigge ind i en verden, hvor vores egne moralske og sociale grænser bliver udfordret.

Det kan virke morbidt at være fascineret af mord, men ved at gå i dybden med true crime-historier kan vi høre om de mørke og ofte komplekse motiver bag disse handlinger. Det kan hjælpe os med at få en bedre forståelse af, hvad der driver mennesker til at begå mord og andre forbrydelser.

Mennesker er grundlæggende fascinerede af det grænseoverskridende. I true crime kan du komme helt ind på livet af ekstreme personer, som de fleste af os - heldigvis - aldrig vil stifte bekendtskab med i virkeligheden.

Jeg er også fan af true crime og her er mine anbefalinger til nogle af de bedste bøger, jeg har læst i genren. Jeg synes, at det psykologiske aspekt ved mordernes baggrund og bevæggrunde er yderst interessant. Derfor kan jeg godt lide bøger, hvor man beskriver årsagerne til, at nogle bliver kriminelle. F.eks. "Ondskabens psykologi" af den danske psykolog Florence McLean, som er uddannet i Criminal Profiling i USA. Og bogen "Skyldig i drab", hvor 12 drabsdømte fortæller om at have slået ihjel og om straf, skyld, soning og tilgivelse.

Retsmedicinernes arbejde kan udefra ses som ret makabert, men er også spændende at at læse om, så derfor anbefaler jeg også bøger om dette vigtige arbejde. 

Så er der politiet og efterforskernes beretninger om, hvordan opklaringsarbejdet foregår. En meget spændende bog om afhøring er "3 er løgnerens tal", hvori forfatteren fortæller om forskellige teknikker, som bruges til at afsløre kriminelles løgne. 

Jeg følger også med i aktuelle retssager og nederst på listen er der bøger om kendte anklagere og forsvarere, som fortæller om deres arbejde og bestemte sager, hvor de har hhv anklaget og forsvaret de tiltalte.

Materialer