Krimiserier, du ikke kan lægge fra dig

29.06.23
Følg den samme efterforsker, politibetjent, seriemorder eller anden karakter gennem hele serien!

Vi elsker krimier, og jo flere desto bedre! Derfor har vi lavet en liste til dig med krimiserier, der er umulige at lægge fra sig.

Lad dig opsluge af hæsblæsende fortællinger om blodige drab eller lad det løbe koldt ned ad ryggen med psykologiske mordmysterier. 

Jesper Stein, "City"

Krimiserien med Axel Steen

Axel Steen er tilbage! Vi mødet vicekriminalkommisær Steen første gang i Uro, hvor Steen efterforsker et mord i Ungdomshuset. I de første 6 bind følger vi Steen gennem hans tumultariske privatliv og personlige misbrug, hans karriere i politiet og som bl.a. sikkerhedsrådgiver, samt hans ageren i et råt københavnermiljø. 

Det 6. bind i serien, Solo, vandt Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2018. 

Michael Katz Krefeld, "Bødlernes daggry"

Krimiserien med Cecilie Mars

Michael Katz Krefeld er bl.a. kendt for sin krimiserie om Thomas "Ravn" Ravnsholdt og bulldogen Møffe. Men er du til en mere hårdkogt krimiserie, kan du med fordel læse Krefelds triologi om politikommissær Cecilie Mars. 

Cecilie Mars er en hårdtslående politimand med mange hemmeligheder i bagagen og ar på krop og sjæl. I triologien følger vi hende febrilsk jonglere privatliv, drabsefterforskninger, ufine metoder og deraf en undersøgelse, som politiets uvildige anklagermyndighed laver af hende. Spænd selen - for denne serie har fart på! 

Pascal Engman, "Enkerne"

Krimiserien med Vanessa Frank

Krimiserien med politiinspektør Vanessa Frank er hårdkogt svensk spænding. Vanessa Frank er gruppeleder for specialenheden Nova i Stockholm. Sammen med informanten, den tidligere elitesoldat Nicjolas Paredes, løser hun barske sager!

Pascal Engman er jornalist og forfatter. Debuten Patrioterne, som ikke er en del af Vanessa Frank-serien, har fået mange rosende ord - og så er den allerede solgt til filmatisering! 

 

Krimiserien med Cormoran Strike og Robin Ellacott

Her er en vaskeægte britisk detektivkrimi-serie! Serien er fyldt med mysterier og kodeknækkerier. Samtidig udspiller der sig sideløbende et drama mellem detektivparret Cormoran Strike og Robin Ellacott.

Karakternes personlige drama i kombination med mysteriespinderiet får selvsagt siderne i Robert Galbraiths krimier til at vende sig selv! Her får du en medrivende og nervepirrende serie. 

 

Krimiserien med Sofie Engell 

Efterforsker Sofie Engell påtager sig de mest barske sager hos politiet. Engell jagter bl.a. en modbydelig seriemorder og assisterer politiet i efterforskningen af et dobbeltdrab i Grønland. 

Lotte Petri skriver nordic noir-krimier. Er du til kolde gys og spændig til det yderste, er serien med Sofie Engell noget for dig! 

 

Krimiserie med Lucas Stage

Specialagenterne Lucas Stage og David Flugt assisterer politiet i brutale sager. I serien følger vi forskellige plotspor og får derfor et indblik i bl.a. politiets arbejde, men også i et nådesløst kriminelt miljø i Rumænien. 

Med serien har Thomas Bagger skabt en rå og brutale verden, hvor handlingen hele tiden overrasker læseren - og hvor historien sjældent ender lykkeligt. 

Krimiserie med Annie Ljung

I denne psykologiske krimiserie følger vi socialrådgiveren Annie Ljung. Vi befinder os i det nordsvenske Ångermanland, som Ljung er vendt hjem fra sit "nye" liv i Stockholm - men i Ångermanland ånder alt ikke fred og idyl. 

Serien er delvist inspireret af overtro, overleveringer og historiske kriminalsager fra Ångermanland. 

Krimiserie med Fin Macleod

I Lewis-triologien følger vi politimanden Fin Macleod, der vender tilbage til sin barndoms ø Isle of Lewis for at opklare et mord. 

Opholdet på Isle of Lewis byder på gensyn med gamle venner og fjender, men Macleod må også stå overfor gamle dæmoner og pinefulde ting fra fortiden. 

 Peter May har skabt en krimiserie med gode portrætter, komplekse baggrundshistorier og en beskrivelse af øen, stederne og traditionerne, der giver bøgerne en dyster stemning. 

Krimiersien med Ulrik Torp

Journalisten Ulrik Torp dækker historier om dansk politik for Dagbladet. I sit virke som journalist, må Torp skille sandheden fra et utal af løgne idet ugennemskuelige politiske magtspil.  

Det første bind i serien "Kongekabale" er filmatiseret med Anders W. Berthelsen i hovedrollen. 

Til dig, der elsker politisk spændingsfiktion. 

Krimiserie med Joe Middleton

Træd ind i en seriemorders hjerne, når vi møder Christchurch-snitteren Joe. Vi følger med i Joes dystre tanker og blodige handlinger, gennem en fortælling med et knivskarpt plot, der river dig rundt ved næsen. 

Bag den brutale historie skriver Paul Cleave en kulsort humor frem - men serien er altså ikke for sarte sjæle!

Hvis du kan lide mørke spændingsromaner uden lykkelige slutninger, skal du tage på tur med Joe Middleton.