Fængslende film fra Filmstriben.dk

10 film, som får mine varmeste anbefalinger! Som låner på Silkeborg Bibliotekerne kan du låne og streame 5 film i måneden på bibliotekernes digitale filmtilbud, Filmstriben.dk. Filmene kan streames via Filmstribens App som er kompatibel med Chromecast og AppleTV.

Jeg har en rimelig bred filmsmag, men er generelt glad for spændende film indenfor drama eller gyser-genren, gerne med et mind-bending twist. Hvis det lyder genkendeligt og du også har set og elsket tv-serier som Breaking Bad, A Handmaid's Tale eller Firefly, så er der sikkert én eller flere af disse film, der er noget for dig. 

Grænse (2018) - Drama/Thriller

I Grænse møder vi den svenske toldkontrollør Tina, som har et specielt udseende, en ualmindeligt god lugtesans og et godt tag på dyr. Tinas roommate er nogle gange hendes kæreste og behandler hende i alle tilfælde som skidt, og hun er ensom. En dag møder hun en passager, Vore, hvis specielle udseende minder om hendes eget. Når nu jeg ikke vil afsløre for meget, lyder plottet faktisk banalt, men filmen indeholder en hel del magisk realistiske elementer - er Tina egentlig et menneske? - og formår at komme omkring temaer som migration, identitetspolitik og flydende kønsroller. Grænse er baseret på en novelle af John Ajvide Lindqvist, hvis roman Lad den rette komme ind blev fremragende filmatisereret i 2008. Filmen Grænse er instrueret af svenske Ali Abbasis og fik seks hjerter af Filmanmelder Kim Skotte i Politiken. Skotte kalder filmen en "konstant overraskende film", som ganske velfortjent vandt Un Certain Regard-konkurrencen i Cannes. 

The Host (2006) - Drama/Sci-Fi

Filmen The Host er instrueret af sydkoreanske Joon-Ho Bong, som også har instrueret filmen Parasite, der skrev historie ved at vinde en Oscar for årets bedste film. Parasite er nemlig den første ikke-engelsksprogede film, der har vundet en Oscar for Bedste film. I The Host møder vi den altid trætte og lidt langsomme Park Gang-du, som arbejder med sin far, søskende og sin datter Hyon-Seo i en lille snack-bar ved Han-floden i Seoul. En dag stiger et monster op ad floden og spreder død og ødelæggelse. På vej væk bortfører monsteret Hyon-Seo. Hun får et øjeblik kontakt med sin far over telefonen, men ingen vil tro på Park Gang-dus påstand om, at datteren stadig er i live. Nu må familien selv tage kampen op mod monsteret for at redde Hyon-Seo. The Host er en fantastisk og fantasifuld monsterfilm om de dæmoner, der hjemsøger os både udefra og indefra.

Train to Busan (2016) - Drama/Zombiefilm

Train to Busan er en vaskeægte zombiefilm instrueret af  sydkoreanske Yeon Sang-ho. I filmen møder vi finansmanden Seok Woo, der kommer sent hjem på sin datters fødselsdag - endda med en gave, som han allerede har givet hende et par gange før. Hendes eneste fødselsdagsønske er nu at komme til at besøge sin mor, der bor i Busan. Uheldigvis falder togrejsen sammen med en national, sundhedsmæssig undtagelsestilstand og Woo må mande sig op, da toget mod Busan og stationerne udenfor begynder at vrimle med sultne zombier. 
Train to Busan er på mange måder en klassisk zomiefilm, der også highlighter at menneskers evne til overleve beror på, at vi kan hjælpe og passe på hinanden. Filmen formår at bevare en satirisk, samfundskritisk undertone og er fabelagtigt, klaustrofobisk iscenesat. 

Herudover vil jeg anbefale (alle links åbner på Filmstriben.dk):

  • Lilja 4-ever (2002) - instrueret af svenske Lukas Moodyson (Drama/Krimi)
  • Good bye Lenin (2003) - instrueret af tyske Wolfang Becker (Drama/Tragi-comedy)
  • Syv Minutter Over Midnat (2016) - instrueret af J.A. Bayona, baseret på grafisk roman af Patrick Ness (Drama/Fantasy)
  • The Hateful Eight (2015)  - instrueret af Quentin Tarantino (Western) 
  • It Follows (2014) - instrueret af David Robert Mitchell (Horror/Thriller)
  • Man on Wire (2008) - instrueret af James Marsh omhandler performance-kunstner Philippe Petite (Historisk dokumentar)
  • Searching for Sugar Man (2012) - instrueret af Malik Bendjelloul omhandler den amerikanske musiker Sixto Rodriguez (Musikfilm, dokumentar)

Læs mere om tekniske krav og specifikationer, herunder anvendelse af Chromecast og Apple TV, hos Filmstriben.dk: https://fjernleje.filmstriben.dk/node/3370