Digital kreativitet: Hour of Code

28.01.21
Kreativitet har mange aspekter og man kan derfor være kreativ på rigtig mange måder. En af måderne er gennem kodning.

Tænk på de spil du spiller, på de billedredigeringsprogrammer/apps du bruger, de animerede film du ser, de sociale medier du bruger osv. ALLE er lavet med kode. For at blive god til at kode, handler det om at lære hvordan en computer fungerer og tænker. Her kan vi blandt andet anbefale at prøve Hour of Code. 

Hour of Code

Hour of Code er et internationalt initiativ, som er skabt med en vision om at kunne give børn (og voksne) en sjov og lærerig introduktion, samt gennemgang af de basale elementer og begreber som findes i kodning. Det er udviklet så fint, at det minder lidt om at spille et spil når man laver aktiviteterne, da man skal klare sig igennem baner og niveauer. 
Der er udviklet kodningsaktiviteter, som er lavet ud fra at det taget ca. én time. Nogle af dem er oversat til dansk. Der sniger sig dog en smule engelsk ind hist og pist, dog ikke mere end at det hele stadig giver mening. Du kan finde aktiviteterne her

Du kan også tage et kig på vores PDF “Introduktion til Hour Of Code”, som findes nederst i denne nyhed. 

Eksempler på Hour of Code-aktiviteter

Nogle af Hour of Code aktiviteterne slutter af med en opgave, hvor man skal lave sit eget spil. Her kan du blandt andet se et eksempel på et minispil lavet med Hour of Code Star Wars.

Du kan også finde hele kurser, som du kan bruge hvis du f.eks. er lærer, pædagog, bibliotekar, hjemmeskoler dine børn eller noget helt femte. Find kurserne her.

Se vores PDF med ”Vi anbefaler dig at prøve”