dokumentarfilm afspilles

Dokumentarfilm

03.07.23
Læs mere om hvordan du finder dokumentarfilm.

Dokumentarfilm er en filmisk genre, som du kan bruge i forbindelse med en opgave.

Filmen kan, afhængig af de(t) fag du skriver i, indgå som analysegenstand eller supplerende materiale til at understøtte dit analytiske arbejde med et fagligt felt. 

Dokumentarer kan både lånes og streames

Dokumentarfilm kan findes mange forskellige steder. Du kan f.eks. låne dem på biblioteket som DVD. Se udvalget af dokumentarer på på de danske biblioteker via Bibliotek.dk (bemærk, du kan afgrænse til genren Dokumentarfilm i venstremenuen, når du søger på emner).

Derudover, findes der en række forskellige muligheder for at tilgå dokumentarfilm på nettet. Via bibliotekets service, Dit Digitale Dibliotek, findes der f.eks. en mulighed for at streame dokumentarfilm via Filmstriben.

DRTV er også relevant når du skal finde en dokumentar.

Danmarks Radio gemmer en lang række af deres produktioner på siden, men hold øje med udløbsdatoen, så du ikke risikerer at aflevere en opgave med et link der ikke virker, fordi de har taget programmet af siden igen.

Danmarks Radio har også arkivet Bonanza, hvor du kan finde en lang række af ældre DR-dokumentarer, hvis ikke du fandt, hvad du ledte efter på DR TV.

Få inspiration til titler og instruktører

Når du søger efter en dokumentar, er det lettest at søge på instruktørens navn eller titlen på dokumentaren.

Har du ikke allerede navnet på hverken instruktør eller film, så frygt ej, du kan søge på emner, undersøge omtaler af populære dokumentarer online eller finde henvisninger til dokumentarfilm i filmanmeldelser, artikler eller andet ved hjælp af f.eks. Infomedia, dagbladenes egne hjemmesider eller Det Danske Filminstitut.