Litteratur og viden

Livestreaming: Videnskaben bag øl

Et glas øl på et bræt i halm
Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du høre om forskningen i og udviklingen af de ingredienser som bruges til ølproduktionen. Aftenens foredragsholdere er forskningsleder Birgitte Skadhauge og brygmester Erik Lund ved Carlsberg Laboratorium.
Tid
18:45 - 21:30
Pris
Alle inkl. smagsprøver på øl: 30 DKK
Sted
Orange Scene
Adresse

Hostrupsgade 41A
8600 Silkeborg
Danmark

Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker som også har forbedret produktionen af øl. Carlsberg Laboratorium har desuden bidraget til den grundlæggende naturvidenskab, da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én, efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om aftenens foredrag her

NB. Dette foredrag varer en halv time længere end normalt. 

Offentlige foredrag i Naturvidenskab livestreames fra Søauditorierne i Universitetsparken, Aarhus Universitet.

Her kan du komme tættere på de nyeste opdagelser inden for naturvidenskab. Det er forskere som forelæser, men de gør det på en måde, så alle kan være med uanset faglige forudsætninger. 

Du kan kun opleve foredragene, mens de afholdes - de bliver ikke tilgængelige på nettet bagefter.