Foto af Tove Ditlevsen
Foto: Gyldendals billedbibliotek

Tove Ditlevsen

20.07.23
I forbindelse med den biograf-aktuelle film "Toves værelse" er der fornyet interesse om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab. Hun er én af de kendteste danske forfattere og mange har sikkert læst noget af hende i deres skoletid.

Tove Ditlevsens liv og bøger smeltede langt hen ad vejen sammen og bevægede sig mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på angsten og smerten, det brændte barn og de voksnes psykiske problemer.

Hun skrev digte, noveller, romaner og essays med afsæt i sit eget liv og var kendt som ærlig og direkte brevkasseredaktør hos Familie Journalen. Hun levede et turbulent liv med fire ægteskaber, et omfattende alkohol- og pillemisbrug og en livslang usikkerhed om sit eget værd. 

Tove Ditlevsen var provokerende ærlig, når det gjaldt hendes eget liv. Hun skrev lige ud af posen om sine indlæggelser med psykisk sygdom, om narkomanien, alkoholismen, de fejlslagne ægteskaber og angsten for livet i almindelighed. Hun var ikke nærig med sig selv og optrådte beredvilligt i pressen, hvor hun åbent fortalte om sit liv.

Læs om Tove Ditlevsen her: forfatterweb

På grund af den store interesse for Tove Ditlevsen i øjeblikket er mange af vores bøger af og om hende udlånt, men de fleste af dem kan lånes som lydbøger og e-bøger på ereolen.dk. Se nogle af dem herunder.

Hendes barnebarn Lise Munk Thygesen har netop udgivet bogen: "Tove Ditlevsen var min mormor", som er en familiehistorie om skam, skæbne og tilgivelse gennem syv generationers kvindeliv.

En anden ny bog er: "Jeg holder skam kæft med meget : samtaler med Tove Ditlevsen". Nynne Oldenburg har i bogen samlet 66 interviews og samtaler med Tove Ditlevsen fra 1940 - 1966. 

Du kan reservere de to nye bøger nederst på siden. 

Materialer