Mette anbefaler
Mette anbefaler

Mette anbefaler

27.06.23
I denne serie af "Vi anbefaler", får du fire hurtige anbefalinger, så du aldrig løber tør for læsestof eller inspiration til nye litteraturoplevelser!

Flere af Silkeborg bibliotekernes formidlere har anbefalet en roman, en krimi eller spændingsroman, en lydbog, og et wildcard - det kunne fx være en film eller et musikalbum. 

Kirsten Hamann, "Georg komplekset"

En roman

Georg komplekset er en morsom og velskrevet samtidsroman fra stilsikre Kirsten Hammann. En mandlig forfatter (med skriveblokering) lider store, selvoptagede kvaler, da hans kone skriver på en roman som tegner til at blive en bestseller. Det kan en mand med storhedsvanvid og mindreværdskomplekser ikke tåle. Hvad gør Georg mon så?

Jesper Stein, "City"

En krimi/spændingsroman

City er seneste bind i den forrygende krimiserie om antihelten Axel Steen, som nu er blevet chef for Københavns Politis nye forskningsenhed. Jeg anbefaler i øvrigt hele serien, hvor der altid er garanti for glimrende sprog, veldrevne plots, psykologisk indsigt og Dan Turèll’ske beskrivelser af København. Jesper Stein er den danske krimiforfatter, jeg allerhelst vil læse.

John Steinbeck, "Perlen"

En lydbog

Perlen er en 2 timer og 43 minutters lydbogs-klassiker af den store forfatter John Steinbeck, som skrev så vidunderligt. Det er fortællingen om en lille familie, der lever lykkeligt men fattigt i Mexico. Samme dag som sønnen bliver stukket af en giftig skorpion, finder faderen en stor, kostbar perle. Herfra bliver intet nogensinde det samme.
En uforglemmelig historie som jeg både har læst og lyttet. 

Mikael Persbrandt, "Det som jeg husker"

Mettes wildcard: en biografi

Der er skrevet og sagt meget om den karismatiske og fascinerende Mikael Persbrandt, - svensk kulturlivs alfahan. Han har leveret mange blændende skuespilpræstationer, men også  skandaler fra sit omtumlede privatliv. Persbrandt har medvirket i mere end 70 film og er også en meget anerkendt teaterskuespiller. I denne medrivende biografi (skrevet af Carl -Johan Vallgren) fortæller han  selv sin historie, og han er ikke fedtet med ærligheden. Der er også mange underholdende anekdoter om samarbejdet med danske skusepillere som Mads Mikkelsen og Trine Dyrholm. En rigtig god, klassisk historie om at ramme bunden og rejse sig igen.

Materialer