Mads anbefaler
Mads anbefaler

Mads anbefaler

27.06.23
I denne serie af "Vi anbefaler", får du fire hurtige anbefalinger, så du aldrig løber tør for læsestof eller inspiration til nye litteraturoplevelser!

Flere af Silkeborg bibliotekernes formidlere har anbefalet en roman, en krimi eller spændingsroman, en lydbog, og et wildcard - det kunne fx være en film eller et musikalbum. 

Sergej Lebedev, "Augustmennesker"

En roman

Augustmennesker er en meget velskrevet roman af den russiske forfatter Sergej Lebedev. Han tager fat i det russiske samfunds kollektive erindring og glemsel ved at flette personlige historier sammen med den store historie for at udfylde hullerne og finde frem til sandheden. En tankevækkende bog.

Arthur Brand, "Hitlers heste"

En krimi/spændingsroman

Det vrimler med kunsttyve, hemmelige agenter, rigmænd og nazistiske undergrundsbevægelser i kunsthistoriker Arthurs Brands page turner. Hvis du er vild med Dan Brown, så er Hitlers heste noget for dig. Det er ikke uden grund, at Brand er blevet kaldt kunstverdenens svar på Indiana Jones. 

Thomas Ubbesen, "I skyggen af det nye jerntæppe"

En lydbog

Hvordan ser Ruslands naboer på russerne og krigen i Ukraine? Journalist Thomas Ubbesen er sammen med sin hustru og journalistkollega Anne Haubek rejst fra Ishavet i nord til Sortehavet i syd for at tale med de mennesker, som bor i grænselandet. Det grænseland, der tegner til at blive et nyt jerntæppe mellem øst og vest. I skyggen af det nye jerntæppe er indlæst af forfatteren selv.

Lykke Friis, "Tårernes Europa"

Mads' wildcard: en fagbog

Hvor er Europa på vej hen? Er de 30 år siden Berlinmurens fald blot en parentes i historien? Forfatter og direktør for Tænketanken Europa Lykke Friis rejser rundt til hovedstæder i Øst- og Vesteuropa for at finde svaret på disse spørgsmål. Undervejs taler hun bl.a. med den polske demokratiforkæmper og nobelprismodtager Lech Walesa og Ruslands tidligere premierminister og præsident Dmitrij Medvedev.

Materialer