LYT - en podcast om lyrik

LYT præsenterer danske digtere gennem personlige samtaler og kan inspirere dig til din næste læseoplevelse.

I LYT taler vi om lyrikken i øjenhøjde, hvert afsnit har et tematisk afsæt for samtalen om, hvad digtene gør ved læseren. Med LYT får du indblik i digternes maskinrum og kan blive inspireret til din næste læseoplevelse.

Første afsnit af LYT handler om hverdagen: Kan man skrive digte om hverdagen og hvorfor er det interessant? Hvordan ser en digters hverdag egentlig ud og hvad er det for en følelse, man kan få som læser, når digter Mads Mygind skriver at det er "mandag, helt vildt meget mandag" i et digt? Læs mere om første afsnit af LYT og hør afsnittet her. 

Hvert afsnit af LYT varer ca. 30 minutter og første sæson indeholder interviews med en række danske digtere, herunder Mads Mygind, Pia Tafdrup, Sternberg, Gerd Laugesen, Klaus Høeck og Rasmus Nikolajsen.

Podcasten LYT laves i et samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne og Silkeborg Bibliotekerne og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens Udviklingspulje.

Om podcasts

Podcasts er lydoptagelser, du kan høre, når du vil på din mobil, tablet eller computer.

Det eneste det kræver er, at du har et program til at afspille podcasts. Podcastprogrammerne findes i mange forskellige udgaver – nogle programmer er gratis andre koster penge. Du kan hente programmerne ned fra internettet eller fra app-store. Hvis du har en iPhone eller en iPad har du allerede app'en Podcast, som er installeret automatisk.

Her kan du bruge funktionen "browse" for at se de mest populære podcasts og funktionen "søg" for at søge på specifikke podcasts. Har du en Android eller Doro - telefon eller tablet, kan du hente podcastprogrammer som Podcast Addict eller Pocket Cast i Goole Play. Når du har fundet en podcast i din podcast-app, kan du abonnere på den og så får du automatisk besked om nye afsnit. 

Find podcasten LYT i din podcast-app ved at søge på LYT eller klik ind på lytlyrik.dk for at læse mere.