Skov, en mand står med rygsæk på

Kram et træ

18.10.21
Savner du at give et kram til nogen du holder af? Gå en tur i skoven og kram et træ, imens du tænker på en af dine kære. Og mens du er i skoven, så nyd det og tag måske et skovbad! Træer er også levende væsner. Vil du vide mere om træer og alt det spændende, der foregår i dem og omkring dem, så se her.
 Træernes hemmelige liv

Den tyske forstkandidat Peter Wohlleben har skrevet en fascinerende og spændende bog om træer. Om hvordan de kommunikerer, hvordan de forsvarer sig, hvordan de er forskellige. Hent bogen på ereolen.

 Ind i skoven

Shinrin-yoku er den japanske vej til et bedre helbred. Shinrin-yoku (eller skovbadning) handler om at gå i skoven og opnå et bedre helbred – fysisk og mentalt. Historisk har shinrin-yoku i århundreder været en del af japansk kultur.  Dr. Qing Lis forskning har vist, at tid med træer virker mod en lang række lidelser og sygdomme – ved at sænke blodtrykket, mindske stress samt øge energien og forbedre immunforsvaret. Hent bogen på ereolen

Billede af C.Y.Frostholms bog

Optegnelser og reflektioner over mødet med træer, naturen og litteraturen. C.Y. Frostholm opsøger træer i Lissabon, Frankrig, Danmark, England og USA, og han opsøger viden om træer på naturhistoriske museer, botaniske haver og hos forskere. Han beslutter selv at vide mere om træer, begynder at studere dem; deres stammer og deres blade. 

 Danske træer fra sagn

Mads Lidegaard har rejst fra egn til egn over hele Danmark for at indsamle sagn om træer. Bogen er bygget op, så man kan slå op egnsvis og den er fint illustreret. Hent bogen på ereolen

Materialer