Josefine anbefaler
Josefine anbefaler

Josefine anbefaler

29.06.23
I denne serie af "Vi anbefaler", får du fire hurtige anbefalinger, så du aldrig løber tør for læsestof eller inspiration til nye litteraturoplevelser!

Flere af Silkeborg bibliotekernes formidlere har anbefalet en roman, en krimi eller spændingsroman, en lydbog, og et wildcard - det kunne fx være en film eller et musikalbum. 

Vladimir Nabokov, "Lolita"

En roman

For mig er sommertid lig med klassikertid. Det er ligesom bare et must. For nogle år siden læste jeg Lolita for første gang på en tur til Berlin, og jeg forstår virkelig hvorfor den har fået klassikerstatus. Handlingen i sig selv er kontroversiel, også i dag, men alligevel er den noget af det smukkeste jeg har læst og det skyldes ene og alene Nabokovs helt exceptionelle sprog og komposition. Jeg er kun sjældent stødt på dets lige i litteraturen. Den er ikke så meget længere. Læs den!

Monika Fagerholm, "Lola omvendt"

En krimi/spændingsroman

Jeg er virkelig vild med Monika Fagerholms bøger der har sin helt egen tone inden for spændingsgenren. Fagerholm er ikke let at læse, faktisk kræver hun en hel del af sin læser, men det betaler sig virkelig, for ingen kan fremskrive en klaustrofobisk og dyster lillebystemning som hende. Følelsen af at noget ligger og dirrer under overfladen gennemstrømmer historien og kommer til udtryk i persongalleriets fortielser og fortrængninger, og det er det, der gør Fagerholms romaner så spændende. 

Lars Saabye Christensen, "Byens spor"

En lydbog

Lars Saabye Christensen er en af mine absolutte yndlingsforfattere, fordi han er en historiefortæller uden lige. En af hans allerstørste styrker er, den måde han fremskriver karakterer og deres indbyrdes relationer. Det de siger (og ikke siger) til hinanden og alle de små underliggende betydninger. ”Byens spor” er et firebindsværk der foregår i Oslo fra efterkrigstiden og frem til 80’ernes Norge og er fremragende indlæst af Bent Otto Hansen. 

Morten A. Strøksnes, "Havbogen"

Josefines wildcard: en fagbog

Jeg læser egentlig ikke særligt mange fagbøger, men når en forfatter bruger greb fra fiktionen til at formidle fakta, så kan jeg godt lokkes. Strøksnes forsøger sammen med en ven gennem fire årstider at fange en grønlandshaj fra en gummibåd ud for Lofoten, og samtidig skriver han om havet, livet og naturvidenskabelige emner. Jeg blev total opslugt af den klassiske ”mennesket mod den store og ubarmhjertige natur” -fortælling og lærte samtidig en hel del om alt mellem himmel og jord – bogstavelig talt. 

Materialer