Mette og Maria Louise anbefaler podcasts

Trænger du til nye input? Savner du et lydtæppe til hjemmekontoret? Eller hungrer du efter radio uden nyheder om verdenssituationen. Vi anbefaler 7 podcasts til dig!

Alle de podcasts, vi anbefaler, er frit tilgængelige. Alle anbefalede podcasts kan søges frem i din podcast-app på din smartphone, pånær Kaffepausen, som kun kan findes på SoundCloud. Søg på titlerne i din podcast-app eller klik på titlerne herunder, som linker til podcast-serierne i en webbrowser, så du kan høre dem fra din pc.  

Mette anbefaler: 

Klassikere genfortalt
Produceret af DR
Har du stadig ikke fået læst den klassiker dér? Ligger Kongens fald (stadig) og samler støv? Griner Moby Dick af dig fra reolen? Så lyt med her og skyd genvej til den store litteratur. Spændende danske forfattere (gen)fortæller deres yndlingsromaner og det er både underholdende og lærerigt. Og man får lyst til selv at læse bøgerne. Alt er win-win.

Klassikere genfortalt indeholder tre sæsoner, som kan høres i din podcast-app eller online via disse links:

Kaffepausen – Mænds snak om Silkeborg
Produceret af tre lokale gutter
”8-6-0-0. Ren provins i skulderhøjde”. Det lyder - næsten - som noget fra en Peter Sommer sang og det er samtidig essensen i denne podcast. De lokale gutter Jens Thastum, Peter Green og Christian Grønbo, og oftest en lokal gæst, mødes til kaffe og vender store og små begivenheder og tendenser i vores fine andedam her i Silkeborg.
Aktuelt, vedkommende og genkendeligt. 
Lyt med, og tag og gør det, på SoundCloud, det eneste sted, hvor du finder denne podcast.

Næstekaffe 
Produceret af Folkekirken
Præsten inviterer på kaffe og 10 spændende samtaler med bl.a. Anders Agger, Simon Kvamm, Lea Korsgaard, Petra Nagel og Peter Sommer. Om Tilgivelse, Angst, Lykke, Skæbne, Håb og alt det andet med Stort. Man er i virkelig godt selskab med disse reflekterende mennesker. 
Uanset om du er i et forhold med den danske folkekirke eller ej, er du altid velkommen til at lytte med.

Maria Louise anbefaler:

Det ekstraordinære 
Produceret af forfatter Sigurd Hartkorn Plaetner og Prxjects by Mercedes Benz
Sigurd Hartkorn Plaetner er taget ud i verden bevæbnet med nysgerrighed og en mikrofon for at fortælle historier om "det ekstraordinære". Hør bl.a. historien om Plaetners egen lillesøster, Siris, der som 24-årig åbnede et sikkerhedsfirma i Yemen, der opererer uden brug af våben, hør historien om drengen, der blev falkoner som 12-årig og om ægteparret på 96 og 106 år, der bor på en bjergside i en berberlandsby, og stadig arbejder hver dag.  Podcasten er yderst velproduceret og historierne er godt fortalt og velkomponerede. Hvis du elsker gode historier om spændende mennesker eller gerne lytter til radiomontage og måske er gammel fan af podcasten Third Ear, så er dette podcasten for dig!

Hej Søster - podcast
Produceret af Heartbeats og af musiker Fallulah (Maria Apetri) 
Fallulah startede i 2019 en playliste med titlen Hej Søster, fordi hun var træt af, at flere store, danske festivaler som forklaring på den skæve fordeling mellem kvindelige og mandlige musikere på plakaterne, havde meldt ud, at der simpelthen ikke var nok albumaktuelle, danske, kvindelige musikere at booke. Spillelisten voksede sig dog hurtigt lang og indeholder musik i et væld af genrer. Ud fra spillelisten, som kan findes på Spotify, voksede en bevægelse med t-shirts, koncerter og nu også en podcast, hvor Fallulah sammen med sine gæster dykker ned i emner som mobning, kvinder i traditionelle mandefag, økonomi og vestens skønhedsidealer.  

Bogbrevkassen
Produceret af Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne 
Biblioteksformidlerne Lea, Silja og Aske styrer bogbrevkassen, hvor du kan skrive ind (på info@ltk.dk), hvis der er knas i dit læseliv, hvis dit forhold til bøger er blevet rutinepræget, uinteressant eller måske ligefrem sat på pause. Lyt med, når de tre garvede litteraturformidlere anbefaler rette bog til rette læser - hør fx hvilke romaner de anbefaler til nyskilte Anna, der drømmer om at kunne fordybe sig igen, til gymnasielæreren Christoffer, der efterspørger muntre letvægtsromaner til sengebordet eller hvad de anbefaler til kaptajnen, der gerne vil læse havbøger, men ikke kan komme igennem Moby Dick. 

LYT - en podcast om lyrik
Produceret af Silkeborg Bibliotekerne og Vejle Bibliotekerne
Oplæsning og tilbagelænet snak om digte i øjenhøjde. Digte skal ikke nødvendigvis analyseres og forstås, de kan også bare opleves, sanses og læses for fornøjelsens skyld. 
Lyt med, få en oplevelse med lyrikken, og hør i hvert fald tre velkendte stemmer fra Silkeborg Bibliotekerne, når Thomas Glud fra Vejle Bibliotekerne, Frederik Schøler, Sebastian Bune og Maria Louise Elgård Rasmussen fra Silkeborg Bibliotekerne dykker ned i lyrikken og interviewer en perlerække af nulevende, danske digtere, bl.a. Søren Ulrik Thomsen, Julie Sten-Knudsen, Peter Laugesen, Lone Hørslev, Pia Tafdrup, Knud Sørensen m.fl. 

God lyttelyst!