Mette anbefaler: Film

Skab biografstemning derhjemme med disse fem fede film - de fire på Filmstriben og den sidste på dr.dk

Kapernaum

Denne anmelderroste filmperle modtog Juryens pris og 15 minutters stående ovation ved filmfestivalen i Cannes i 2018. Det er en af de bedste film, jeg længe har set. 
12-årige Zain lever sammen med sin familie, i underskud og konflikter i et slumkvarter i Beirut. Da hans elskede søster i en alder af bare 11 år giftes væk, bliver det hele for meget for Zain og han forlader familien i sorg og protest. Hvordan det går ham, kan du se i denne gribende og uafrystelige historie om en enestående dreng, der gør uudsletteligt indtryk. 
Se den, blev der sagt.
 

Good night, and good luck

George Clooney er både instruktør og skuespiller i denne medrivende og sort/hvide film fra 2005. Det er en autentisk historie fra 1950'erne, om den amerikanske journalist Edward Murrow fra tv-stationen CBS som satte sig for at afsløre de ufine metoder, som senator McCarthy brugte til at forfølge flere tusinde amerikanere, som han påstod var kommunister. 
Murrows afsluttende tale maner til eftertanke i en nutid, hvor vores mediebillede lider under Fake News og clickbait-journalistisk.
Filmen høstede adskillige Oscarnomineringer og er meget seværdig.

A thousand times good night

Nikolaj Coster-Waldau er kommet i godt selskab med franske Juliette Binoche i denne rørende film om den internationale krigsfotograf Rebecca, der gang på gang sender sin familie ud i angst og frustration, når hendes farlige arbejde med at rapportere fra verdens brændpunkter, på alle måder kalder på hende. Det er en historie om store og svære livsvalg.

I den forbindelse vil jeg iøvrigt også anbefale dokumentarfilmen "Krigsfotografen" om den danske krigsfotograf Jan Grarup. Den kan ses her 

Becoming Jane

Forfatteren Jane Austen var stormester i at spidde sin samtid i starten af 1800-tallet. Hun har også skrevet meget om kærlighed. Om fornuft & følelse og stolthed & fordom. Om Emma, Elizabeth Bennet, Mr. Darcy og alle de andre elskede figurer fra hendes univers. Mr. Darcy figuren rykkede endda ind i selveste Bridget Jones' kærlighedsliv. 
I denne film fortælles Jane Austens egen historie om hvordan hun blev forfatter. Hun møder den store, men også umulige kærlighed. Om hun får den forløst, kan du se i denne dejlige film med Anne Hathaway i en vellykket rolle som Jane.