Læselyst

Læselyst

14.11.19
Silkeborg Bibliotekerne sætter i det kommende år ekstra fokus på læselyst, og arbejder sammen med en række stærke partnere, fx kommunens folkeskoler og Læreruddannelsen i Silkeborg for at kommunens børn, unge og familier (gen)opdager lysten til læsning og de fantastiske oplevelser, som litteraturen giver.

Læsning stimulerer børn og unges forestillingskraft, og gør det muligt for dem at sætte sig ind i andres tanker, erfaringer og livsvilkår. Læsning kan på den måde give en forståelse for, at verden kan se anderledes ud, end den de selv er en del af. 

De seneste år har en række undersøgelser vist, at der har været en faldende interesse for lyst-læsning, både hos børn og voksne.

Bibliotekerne er en af de væsentlige spillere, når det gælder om at stimulere til læsning og skabe læselyst. Med det øgede fokus og de dedikerede aktiviteter det næste år håber vi, at mange familier, børn og unge vil (gen)finde lysten til læsning og de fantastiske oplevelser, som litteraturen kan give.
 

Læs to nyere undersøgelser om læselyst her:

Greb om læselyst – resultater fra en undersøgelse af over 8000 danske børn læsevaner,  foretaget i et samarbejde mellem Tænketanken Fremtidens Biblioteker, Københavns Biblioteker, Læremiddel.dk og Nationalt Videnscenter for Læsning

ePIRLS – forskningsresultater fra et internationalt forskningsprojekt, der afdækker børns læsekompetencer. Læs mere om projektet og se tidligere års materiale på Aarhus Universitets hjemmeside