Masser af Mumi på Filmstriben og eReolen

07.02.24
I vinterferien inviterer vi alle børnefamilier til at besøge Mumidalen på Silkeborg Bibliotekerne. Hvis I har lyst til at varme op til ferien, kan I både se Mumi-film på Filmstriben og læse eller lytte til Mumi-bøger på eReolen.

Film på Filmstriben

Jul i Mumidalen

Der findes mange forskellige film om Mumitroldene. På Filmstriben finder du også flere versioner, men den vi anbefaler er "Jul i Mumidalen" fordi den er baseret på Tove Janssons originale historier om Mumitroldene, og den indfanger både den eventyrlige og melankolske stemning der gennemstrømmer universet. 

Bøger på eReolen

Mumitrolden og havorkestret

 

Bogen er en del af en serie, lavet af Cecilia Davidsson og Alex Haridi, der bygger på de originale romaner om Mumitroldene of får vores største anbefalinger. 

"Mumitrolden og Havorkesteret" er en eventyrlig fortælling om Mumifar, som bygger et skib og tager familien med på en spændende rejse. Billedbog for 4-8-årige.

Mumitrolden og dragen

 

Mumitrolden fanger en vred lille drage. Han tager den med hjem og gemmer den, men han vil gerne vise den til sin gode ven Mumrikken. Mumitrolden bliver ked af det, da dragen hellere vil være sammen med Mumrikken.

Mumitrolden og den usynlige

 

En stormfuld aften kommer en gæst til Mumihuset, men ingen kan se hende. Vil det mon lykkes Mumimor at gøre hende synlig igen? For det er bestemt ikke meningen, at man skal være usynlig.

Mumi, Mymlen og lille My

 

Mumi på rim. Skrevet af Tove Jansson selv. Om mumitroldens mange oplevelser på vej hjem gennem den mørke skov.

Mumitroldenes lille billedordbog - farver

 

For de mindste børn findes denne fine serie, hvor man kan lære om farver, tal og ord med Mumitroldene. Fyldt med Tove Janssons originalillustrationer. 

Besøg Mumitroldenes fantastiske univers i denne billedordbog for de mindste, og lær farverne at kende på en sjov og anderledes måde.

Mumitroldenes lille billedordbog - hjemme

 

Besøg Mumitroldenes fantastiske univers i denne billedordbog for de mindste, og lær ord og begreber fra hjemmet at kende på en sjov og anderledes måde.

Lær tal med mumitroldene

 

Tal, små regnestykker og billedgåder fylder denne bog med Tove Janssons original illustrationer af Mumitroldene. Mumiuniverset blev skabt i 1945. Kan bruges sammen med børn på 3-5 år. 

Lydbøger på eReolen

De små trolde og den store oversvømmelse

 

Tove Janssons ni romaner om Mumitroldene er udgivet ad flere omgange og heldigvis er de også blevet indlæst som lydbog. 

Denne første historie, der udkom første gang i 1945, markerer begyndelsen på Mumiuniverset og handler om, hvordan Mumimor og Mumitrolden efter mange skænderier bliver lykkeligt forenet med Mumifar igen, og til sidst finder de deres hjem i Mumidalen, der er smukkere end nogen dal, de har set før.

Kometen

 

Sommeren er som somre plejer at være i Mumidalen, varm og hyggelig - og fuld af muligheder. Men en nat bliver det storm, og langt ude i himmelrummet lyser et rødt øje, som bliver større og større for hver dag. Det er en komet, som kommer nærmere og nærmere Mumidalen. Himmelen er rød, havet trækker sig tilbage og alt småkryb pakker sammen og flygter. 

Troldkarlens hat

 

Det er sommer, og Mumitrolden finder en høj, sort hat, som viser sig at have magiske egenskaber. Alt, som kommes ned i hatten, forvandles, hvilket fører til forunderlige forviklinger. En æggeskal, som lægges ned i hatten, forvandler sig til fem små skyer, som Mumitrolden og vennerne svæver rundt på. Under en gemmeleg bruger Mumitrolden hatten som gemmested og forvandles til et modbydeligt væsen, som vennerne slet ikke kan genkende. 

Da julen kom til Mumidalen

 

En morgen i december bliver Mumifamiliens lange vinterdvale afbrudt. Udenfor har verden forandret sig: Hele Mumidalen er dækket af noget underligt vådt vat, og filifjonker og hermuler styrter rundt og fabler om mad og gaver. Der er noget på vej mod Mumidalen. Det lyder meget mystisk og farligt. Det hedder Julen.