Eddie vinder Børnevalget 2022

Siden den 11. oktober har alle landets børn været inviteret til at stemme ved Børnevalget 2022. Børnene kunne vælge mellem 10 forskellige figurer fra kendte børnebøger, som alle gik til valg med hver deres positive slogan, og nu er stemmerne blevet talt op.

Det er fjerde gang, at de danske børnebiblioteker er gået sammen om at arrangere Børnevalg.

I Silkeborg Kommune har der været opstillet valgplakater, stemmesedler og stemmeurner på de fire forskellige biblioteker i Them, Gjern, Kjellerup og Silkeborg.

 

Vinder af Børnevalget 2022 - i Silkeborg og på landsplan

Nu er stemmerne blevet talt op, og resultatet i Silkeborg Kommune er, at børnene har afgivet flest stemmer til valglistens største krudsugle, nemlig Eddie med valgsloganet "Ja, til at bestemme selv". 

 

Sammen med Stargirl, der går til valg på at man skal følge sine drømme, har de tilsammen fået over en tredjedel af alle afgivne stemmer.


De sædvanlige stemmeslugere, Nomerne, fik med deres solidariske budskab om "Ja til passe på hinanden" næstflest stemmer. 


Naturen har de unge vælgere tilsyneladende fået nok af efter to år med coronanedlukninger og påtvungne familiegåture og alt for meget udeskole. Villads fra Valby, der ellers er gået til valg med "Ja, til mere leg i naturen", fik kun 5,5 % af stemmerne.

På landsplan er valget også faldet ud til fordel for Eddie, og Silkeborg er derfor på linje med resten af landets børn. Du kan læse mere om Børnevalg, kandidaterne og årets vinder ved at følge dette link.  

Flot valgdeltagelse blandt kommunens børn

I Silkeborg Kommune har 1226 børn afgivet deres stemmer fordelt på de fire biblioteker. På landsplan har lidt over 9500 børn stemt. Så det må siges at være en flot valgdeltagelse hos børnene i kommunen. 

Du kan nærstudere stemmetallene fra Silkeborg Kommune i tabellen nedenfor.