Barn læser
Barn læser

Barnets første år med bøger

Små børn elsker bøger. Det virker næsten medfødt. De elsker de farvestrålende forsider, og siderne med noget at føle på. De elsker at sidde tæt, og de elsker lyden af mor og fars stemme. Men hvad skal man vælge? Og hvor mange bøger findes der egentlig til de små?

Bøgerne til de allermindste hedder på biblioteket pegebøger. Det er måske nok lidt et mærkeligt ord, men det dækker ret godt, synes vi. Bøgerne til de mindste er jo netop nogle, man taler om og ikke blot læser op. Mor eller far sidder og peger på de forskellige ting, siger ordene og taler til og med barnet. Siderne i de allerførste bøger er tykke, ofte lavet af pap og kan holde til det lille barns nysgerrighed.

Efterhånden som barnet bliver ældre, kan man vælge bøger med lidt mere tekst og lidt tyndere sider.  Her nærmer det sig en almindelig oplæsning - som for de større børn. Men det er altid godt at stoppe op, spørge og snakke sammen om tingene. I den her alder og den her kategori findes der rigtig mange gode serier. Mange af os er vokset op med Totte og Lotte, men der findes masser af andre gode serier, der ligesom de kendte klassikere handler om de typiske emner i et lille barns liv. Sut, godnat, familie, blive ked af det, slå sig, lege sammen, få venner, maskiner, dyr, vuggestue, børnehave, søskende, tøjdyr og så videre.

Nedenunder kan du se nogle af de nyeste pegebøger fra hylderne. Kom endelig og spørg efter dem, der passer lige til jer.

Materialer