Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
70 kr.
Sted
Torvet, CampusHuset
Målgruppe
Voksne
Litteratur & viden

UDSOLGT: Når mørket tager over

06.03.24
Arrangementet er udsolgt, og det er ikke muligt at købe billet i døren.

En samtale om at turde tale om livets skyggesider og om at hjælpe mennesker, der har det svært.

I maj 2022 tog sociolog Anders Petersen sit eget liv efter en periode i dyb depression – han blev 48 år.

Anders havde aldrig været ramt af depressioner før, levede et helt almindeligt familieliv og havde et godt og spændende job på Aalborg Universitet, hvor han i sin forskning blandt andet var optaget af psykisk sygdom som angst og depression. I hans øjne var de to lidelser i virkeligheden konsekvenser af det samfund, vi lever i, og som han kaldte ”præstationssamfundet” - hvor vi let kommer til at føle, at vi kun er noget værd, hvis vi hele tiden ”performer, præsterer og producerer”. At han selv blev ramt af netop angst og depression kan derfor synes dobbelt tragisk – men måske også være med til at aktualisere hans forskning og budskaber endnu mere?

I denne samtale kan du møde Anders Petersens enke Susanne Sehested Pedersen samt hospitals- og sognepræst Anette Kortegaard fra Silkeborg Kirke. I en samtale med journalist Bjørg Tulinius vil de prøve at sætte ord på, hvorfor det er vigtigt, at vi ikke tier om depression og selvmord – hvordan vi bedst hjælper, mennesker der har det svært – og hvordan det er at være i det sorgens landskab, som de efterladte pludselig befinder sig i.

Der vil efter pausen være mulighed for selv at stille spørgsmål.

Som optakt til arrangementet kan man evt. læse disse artikler i Kristeligt Dagblad:
I mørket forsvandt han som menneske
Anders Petersens enke: Næste stop er en taknemmelighedsfest

Du kan også lytte til Brinkmanns briks fra d 3. januar 2024

Hvis du – eller nogen, du kender – har selvmordstanker, så kontakt Livslinjen på 70 201 201 eller skriv til dem på livslinjen.dk. Hvis din pårørende er akut selvmordstruet skal du ringe 112.