Ukraines flag i modlys

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne

Hvor står vi et år efter invasionen af Ukraine?

09.03.23
Kan EU’s ledere blive enige om strategien? Energikrisen kradser, inflationen stiger, forsyningskæderne bliver mere usikre og medlemslandene opruster militært og udenrigspolitisk. Mød EU-ekspert Rasmus Nørlem Sørensen til debat om, hvor EU står efter et år i krigens skygge.

For et år siden i februar 2022 invaderede Rusland nabolandet Ukraine. Det blev starten på et år med mange forskellige kriser i Europa. Krigen har tvunget EU’s medlemslande til at gentænke deres forsvarspolitik, deres sikkerhed og store dele af udenrigspolitikken. Den har også medført en voldsomt stigende inflation, højere renter, en energikrise og store flygtningestrømme.

Sammen med vores indkaldte eksperter kigger vi nærmere på, hvad krigen har betydet internt i Ukraine og i EU-samarbejdet. Hvordan har krigen forandret EU, og kan medlemslandene overhovedet blive enige om, hvordan fremtiden skal formes? Hvilke udfordringer er EU stødt på i forhold til at udrulle fælles sanktioner mod Rusland? Hvad tænker ukrainerne om deres fremtid? Hvordan ser EU’s geopolitiske rolle ud efter invasionen? Kan Ukraine blive et fremtidigt EU-land og hvordan påvirker krigen Ukraines nabolande?

Kom med til oplæg og debat med EU'ekspert Rasmus Nørlem Sørensen et år efter invasionen i Ukraine.

Rasmus Nørlem Sørensen er chefanalytiker i DEO. Han har fulgt udviklingen i EU og de store debatter i europæisk politik tæt siden invasionen. Desuden har han ekspertviden om EU’s udenrigspolitik og forsvarssamarbejde samt om uenighederne mellem medlemslandene.

Book en gratis billet via DEO's hjemmeside