Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
75 kr.
Sted
Orange Scene
Målgruppe
Voksne

Birgithe Kosović fortæller sin personlige historie

27.10.21
Mød Birgithe Kosović og hør hende fortælle om sin anmelderroste roman ”Det du ikke vil vide.” Romanen fortæller historien om hendes familie, om kultursammenstød og om det, der splittede hendes familie ad.

Hun vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt. Hun har altid fornemmet, at et sådant sammenbrud kunne ske. Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden? 

Birgithe Kosović fortæller om at vokse op i et hjem præget af farens vrede. Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel. 

I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en historie med krig og rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da terroren rammer Danmark, og hun selv står som forfatter og forkæmper for det frie ord.

Birgithe Kosović (1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ baseret på historier fra sin jugoslaviske familie, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’, vandt Politikens Litteraturpris 2018. 

’Det du ikke vil vide’ udkom i august 2020.

Arrangementet er i samarbejde med LOF.