Kathrine Paaske sidder med sin bog "Fang nuet"

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
40 kr.
Sted
Store sal
Målgruppe
Voksne
Fællesskab & bæredygtighed

Se op! - hvad går du glip af, når du har hovedet i telefonen

23.11.23
Tænker du over hvad du går glip af i livet ”udenfor” skærmen, når du tager din telefon og tjekker sociale medier? Har du overvejet, hvordan det påvirker dit parforhold og din familie?

Mange af os er blevet afhængige af at tjekke vores telefoner, og det kan have konsekvenser for vores evne til at være i nuet blandt vores nærmeste og for vores psykiske velbefindende. Mange af os lever i et højt tempo, hvor vi går fra den ene aktivitet til den anden – afbrudt af skærmtiden – og vi får sjældent den mentale pause, som vores krop har behov for. Mobilen bombarderer os med informationer og indtryk.
Mange oplever, at sociale medier også er præget af en perfektionskultur, som vi er blevet så vant til, at vi glemmer, at livet ikke handler om at være perfekt. I jagten på det perfekte kan vi måske opleve at blive ulykkelige, føle os utilstrækkelige eller at vi ikke er ”gode nok”, som vi er.

Kathrine Paaske er psykolog og har skrevet speciale om emnet. Hun har udgivet bogen ”Fang nuet”, der hjælper læseren med at blive bevidst om hvordan sociale medier påvirker os. I dette oplæg kommer hun omkring essentielle spørgsmål, som du kan stille dig selv for at blive mere bevidst om dit brug af sociale medier og din generelle skærmadfærd. Der vil være plads til dialog og spørgsmål, som vedrører din oplevelse af, hvordan skærmene udfordrer jer derhjemme.

Kathrines oplæg er sat til en time, med mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende. Foredraget er for voksne og unge fra 17 år.