Projekter på Silkeborg Bibliotekerne

På Silkeborg Bibliotekerne igangsætter og deltager vi i en række lokale og nationale projekter, som er med til at udvikle os et folkebibliotek med relevante tilbud til vores brugere. Herunder kan du læse mere og få et overblik over vores igangværende projekter.

National indsats for børn og unges læseglæde

Den nationale indsats ”Børn og unges læseglæde – et styrket samarbejde mellem folkeskolens pædagogiske læringscentre og folkebibliotekerne” skal opbygge et tværfagligt fundament for arbejdet med at skabe en stærk læsekultur hos børn og unge. Silkeborg Kommune og Silkeborg Bibliotekerne deltager sammen med 17 andre kommuner landet over. 

  • Projektet løber fra maj 2023 til april 2025
  • Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre

AGORA - Biblioteket i midten af demokratiet

Projektet undersøger, hvilket demokratisk rum folkebiblioteket kan være, hvordan vi skaber mest værdi gennem forskellige praksisafprøvede demokratiunderstøttende aktiviteter, samt hvilken position i den større samtale om samfundets udfordringer folkebibliotekerne kan og bør indtage. Projektet går på to ben: et bredt lokalt forankret praksisspor og et fælles formidlings- og udviklingsspor, der tilsammen har til formål at forløse det store potentiale hos folkebibliotekerne, der ligger lige for.

Herning Bibliotekerne har projektledelsen og ud over Silkeborg Bibliotekerne deltager bibliotekerne i Horsens, Favrskov, Viborg, Silkeborg, Aarhus, Randers og Skive i projektet.

  • Projektet løber fra januar 2024 til december 2026
  • Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre.

Spis, dyrk, skab - Biblioteket som generator for den grønne omstilling

Flere borgere skal involveres i den grønne omstilling og opleve glæde og samhørighed ved at bidrage. Det skal ske ved at udvikle involverende og handlingsorienterede formater sammen med landets folkebiblioteker og styrke bibliotekerne som det lokale forankringspunkt, der samler mennesker lokalt i nye deltagelses- og praksisfællesskaber. Projektansøger er Danmarks Biblioteksforening og udføres i samarbejde med Aarhus Bibliotekerne og Chora 2030. Ni andre folkebiblioteker deltager sammen med Silkeborg Bibliotekerne i projektet.

  • Projektet løber fra 1. februar 2025 og 3 år frem
  • Projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden