Paul Auster 1947-2024

Den store amerikanske forfatter Paul Auster er gået bort 30/4-2024. Kendetegnende for hans fantastiske forfatterskab er blikket for de tilfældigheder i livet som bliver meningsfulde og udstikker vores skæbnes kurs. Jeg vil varmt anbefale hele hans forfatterskab og her har jeg udvalgt 3 af mine egne yndlingsbøger af ham.

Brooklyn dårskab

"Jeg ledte efter et stilfærdigt sted at dø. En eller anden anbefalede Brooklyn, så den næste morgen tog jeg derned fra Westchester for at sondere terrænet". Sådan begynder historien om Nathan Glass som gør sig klar til at dø. Han har fundet et passende sted i Brooklyn at tilbringe den sidste tid. Men pludselig dukker en nevø og en dejlig kvinde op og livet tager en drejning. Slutningen på romanen står lysende klart i min erindring. Det er en fantastisk dejlig og livsbekræftende roman og nok min yndlings Auster fortælling. 
https://silkeborgbib.dk/ting/object/870970-basis%3A25758897

Illusionernes bog

Forfatter David Zimmer har mistet sin familie i en tragisk ulykke og lever i sorg og apati. Men et glimt af en glemt stumfilm med komikeren Hector Mann kickstarter Zimmers jagt efter svaret på Hector Manns pludselig og totale forsvinden, 40 år tidligere.
Klassisk Auster og en virkelig fed roman. 
https://silkeborgbib.dk/ting/object/870970-basis%3A24038041

Den røde notesbog

En tankevækkende samling af små historier fra Austers eget liv, som jeg har læst flere gange. Det er en meget fin introduktion til hvordan hans blik for livets meningfulde tilfældigheder karakteriserer hele hans forfatterskab. Bogen ligger på eReoeln og du kan låne den her 
https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A51163451.

Paul Auster har altid været meget populær i Danmark. Mange af hans titler (udgivet på Lindhardt og Ringhof) er ofte udgivet i Danmark, før de udkommer i USA. 
Vi er en del her på biblioteket der har læst meget Auster, så spørg os gerne om, hvor du skal begynde, såfremt du aldrig har læst ham. New York trilogien er hans mest kendte udgivelse, men ikke nødvendigvis det bedste sted at påbegynde forfatterskabet.
Gå på opdagelse her:
https://silkeborgbib.dk/search/ting/po%3Dpaul%20auster?&profile=boeger