Læsning i ensomhed?

Nogle af de bedste helte i litteraturen er i mine øjne de såkaldte lonely riders! Der findes mange finurlige og elskværdige karakterer i både litteratur og film, som bare er lidt anderledes end alle de andre, og som derfor føler sig isolerede. Her er nogle af de mange rigtig gode bøger og film, der kredser om ensomhed på én eller anden måde og som måske taler særligt til os, når vi er ensomme. Husk, du kan gøre din læseoplevelse social ved at dele den med andre i en læsekreds - læs mere her!

Der findes både skønlitteratur og faglitteratur, som på én eller anden måde handler om at være ensom. Hvis vi skal følge én af efterårets bestsellers inden for faglitteratur, Svend Brinkmanns "Stå fast", så skal vi hellere læse en roman end en faglitterær selvhjælpsbog, når vi trænger til en hjælpende hånd - men prøv dig frem! Der kan være mange gode råd at hente om livet - og ikke mindst timer af underholdning  - i både romaner og faglitteratur.

Gør læsningen social - mød andre i en læsekreds!
Når du læser den samme bog som andre, kan det føre til gode samtaler om både bogens historie, personer og om livet i al almindelighed. Det er en herligt afvæbende form for samvær, fordi man kan lære hinanden at kende i dét tempo som passer én bedst. Nogle kan godt lide at bringe deres personlige oplevelser i spil i forhold til læsningen, mens andre holder sig lidt i baggrunden - og i en god læsekreds er der plads til begge dele. Hvis du har lyst til at deltage i en læsekreds, så send en mail til Maria Louise. Vi vil forsøge løbende at matche en læsekreds, til de af jer, der er interesserede - alternativt kan du komme til opstartsaften for nye læsekredse til efteråret! Vi kan allerede nu løfte sløret for, at det bliver 17. september - nærmere info følger i vores efterårskatalog.  Læsekredse er alletiders mulighed for at gøre læsning til en social begivenhed - og hvem ved: Måske får du nye venner?
Læs mere om vores tilbud til læsekredse.

 

Materialer