Et skilt med teksten "Vi flytter om! - undskyld, vi roder"

Mere plads til fællesskaber

På Silkeborg Bibliotek er vi lige nu i gang med en større justering af indretningen. Her i nyheden kan du læse lidt mere om processen.

Vi laver løbende små indretningsjusteringer på alle vores biblioteker for at skabe bedre og mere tidssvarende rammer, der møder de behov, vi oplever. På Silkeborg Bibliotek er vi lige nu i gang med en større justering af indretningen. Her i nyheden kan du læse mere om, hvilke materialer og funktioner, der har fået nye pladser i biblioteksrummet. 

Lige nu roder vi lidt på Silkeborg Bibliotek - men glæd dig: Vi skaber nye rammer, der møder de nye behov, vi oplever.

I den nye indretning tager vi højde for tre grundlæggende vilkår, som har ændret sig, ift. da vi sidst indrettede Silkeborg Bibliotek:

  • Der er kommet flere indbyggere, herunder især flere børn og familier til byen
  • Vi oplever stor tilstrømning til nye aktivitetstyper, som har brug for mere plads
  • I dag bruger vi CampusHuset på en anden måde, end da det blev bygget.  

Silkeborg Kommune har nu over 100.000 borgere – og byen er blevet yngre. Byens mange børn og familier har brug for mere plads i børnebiblioteket. Vi ønsker at understøtte børn og unges læsekultur og opfordrer til nysgerrighed på verden og naturen omkring os – det gør vi gennem formidling, aktiviteter og i vores indretning. Generelt arbejder vi på Silkeborg Bibliotek med flere fællesskabende aktiviteter, også til voksne. De aktiviteter kræver mere plads til flere og til at udfolde sig på nye måder – fx i workshops.

College360 flyttede ind i CampusHuset efter sommerferien. Vi er glade for, at der igen er liv af unge mennesker, som beskæftiger sig med læring i CampusHuset og ønsker at indrette den del af CampusHuset, som hænger sammen med biblioteket, så det bliver mest hensigtsmæssigt for alle jer der bruger biblioteket. 

Vi sørger løbende for skiltning i biblioteksrummet efter behov - men kom endelig og spørg os, hvis der er noget, du ikke kan finde!