Forsider på tegneserier

Tegneserier - Er det rigtig læsning?

Er du en af dem, der måske ikke helt synes, at tegneserier tæller som ”rigtig” læsning? Så læs med her – de er nemlig slet ikke så tossede de tegneserier!

De seneste år er der kommet mange nye tegneserier eller grafiske romaner, som vi også kalder dem. En grafisk roman ligner en roman i format og omfang, men er illustreret som vi kender det fra tegneserierne. Og fortællingerne i de grafiske romaner er absolut lige så gode som i de almindelige bøger.

De grafiske romaner er et godt sted at kigge hen, hvis bøger med meget tekst er uoverskuelige, men de er i lige så høj grad til alle, der elsker gode fortællinger og flotte illustrationer. Og de er lige så ”rigtige” at læse, som ”almindelige” bøger.

Og lige som i de ”almindelige” bøger, så findes der både barsk realisme, store magiske fortællinger, plat humor og eventyr, og de grafiske romaner kalder på fordybelse og indlevelse fuldstændigt som bøger kun med tekst.

Nedenfor finder du en liste med nogle af de mange grafiske romaner og nye tegneserier vi har på hylderne. Så hvis det er tegneserierne, der hitter, så læs læs læs!

Materialer