Tag børnene med på en rejse i Søens fortællinger

I forbindelse med åbningen af Campusbygningen kan man opleve udstillingen Søens fortællinger/Sea Fairy Tales. Søens fortællinger består af børnebogsillustrationer af forskellige internationale illustratorer - alle med søens fortællinger som omdrejningspunkt. Her finder man eventyr som Den Lille Havfrue, Sindbad Søfareren og mange andre myter, legender og motiver fra havet, som har fascineret os alle gennem tiderne og på tværs af kulturer.

Værkerne i udstillingen spænder fra det mørke, mystiske, farvestrålende og dystre til det sjove og skæve. På tværs af landegrænser og sprogbarrierer udfordrer de vores vante tænkemåder, hjælper os med at forstå hinanden og åbner op for at se verden med nye øjne. Værkerne er lavet netop til børn og her sammensat til en udstilling, som børn og voksne kan være sammen om, men på børnenes præmisser.

Udstillingen er skabt af BIBIANA Danmark, der arbejder for at inspirere og formidle kunst til børn gennem nytænkende udstillings- og læringskoncepter, i samarbejde med de to internationale børnekunsthuse ’Estonian Children’s Literature Centre’ i Tallin og ’BIBIANA – International House of Art for Children’ i Bratislava. Udstillingen er blevet til ved hjælp af midler fra Nordea Fondens pulje ’Det Gode Liv’.

Udstillingen er åben for alle og kan opleves i campushusets åbningstid. Derudover er udstillingen en del af bibliotekets tilbud til skolerne, og er man lærer kan man booke en spændende og anderledes workshop på www.udoglaer.dk. Er man en familie, og har man lyst til at prøve at arbejde kreativt og få en anderledes kunstoplevelse med sine børn, afholder vi onsdag den 18. oktober i efterårsferien en anderledes workshop for netop familier.

Udstillingen kan opleves på 1. sal af Campusbygningen fra den 9. september til den 19. oktober.