Lydbøger til sommerferien

23.06.23
Sommerferien står for døren, og det betyder ekstra fritid og tid til hygge og leg, så hvorfor ikke pifte lego-byggeriet, picnicen i haven eller køreturen til Italien op med en god lydbog?

Se med herunder hvor vi guider til de bedste lydbøger man kan høre sammen, de sjoveste og dem, der bliver lånt allermest på eReolen Go. Bøgerne henvender sig til forskellige alderstrin fra ca. 3 til 13 år. 

Lydbøger som hele familen kan høre sammen i bilen

Otto er et næsehorn

Ja, vi er ude i en ældre sag her, men hvorfor ikke benytte bilturen til at få læst nogle klassikere? Ole Lund Kirkegaards skøre universer holder altså stadig i dag, og hele familien kan grine med på de skønne historier oplæst af Peter Frödin. Fra 5 år.

Minimund 

Er du vild med Ole Lund Kirkegaards univers, så prøv "Minimund" af Frida Brygmann og Thomas Korsgaard. Bogen handler om Sylvester som har en lille mund og en lillebitte stemme. De andre børn driller ham, så en dag skriver Sylvester et brev til Nogen i håb om at få hjælp og pludselig dukker Nogen op med et helt katalog af stemmer under armen. "Minimund" er en skør historie der handler om at tror på, at man er god nok som man er. Fra 6 år. 

Habakuk og den hemmelige dyrehandel

Tag på et vildt undervandseventyr i en fremtid hvor verden ligger under vand. Gamle Habakuk passe sit barnebarn Mik, men da Habakuks elskede undulat Pipper dør, tager bedstefar og barnebarn på en lang og farlig rejse for at finde Den hemmelighed dyrehandel, der efter sigende skulle være det eneste sted, der stadig har fugle. Fra 5 år.  

Den rustne verden

"Den rustne verden" er en spændende triologi der foregår i en fremtid hvor Danmark er omdannet til én stor losseplads og alle danskere er flyttet til Grønland, hvor de bor under en stor glaskuppel, som en beskyttelse mod forurening. De fire søskende Ramona, Bowie, Lærke og Peter er på vej til Sverie for at besøge deres bedstefar, da deres fly styrter ned i Danmark og en lang (og ikke ufarlig) vej ligger foran børnene. Det er en virkelig god serie med masser at snakke om mens man hører bogen. Fra 8 år. 

De sjoveste lydbøger

Lydbogen der ikke ville slutte

Ja det lyder jo temmelig tosset med en lydbog der ikke vil slutte, men det er ikke desto mindre hvad du kommer til at opleve, hvis du trykker start på denne lydbog. Lydbogen synger, fortæller vilde historier, vrøvler og meget andet, bare for at slippe for at slutte. Det er super skørt og rigtig god underholdning. Fra 3 år. 

Sallys far

Hvem er ikke vild med Sallys far og hans røverhistorier og skøre påfund? På eReolen finder du alle bøgerne om Sallys far som lydbog, og selvom det egentlig er billedbøger, så fungerer de rigtig godt som lydbøger. Fra 4 år. 

Vitello 

Bøgerne om Vitello har efterhånden fået klassikerstatus på børnebogshylderne, hvilket de også fortjener. De mange historier om hittepåsomme og frække Vitello findes også som lydbog, og der er helt sikkert grinegaranti for både børn og voksne. Fra 5 år.  

Bøger af David Walliams 

Er du vild med gakkede historier om mestertyv-farmødre, onde voksne, forhistoriske dyr, forkælede møgunger og slim-superkræfter? Så tag et kig (eller lyt) på David Walliams' fantastiske univers. Fra 7 år.    

Favoritter fra eReolen 

Bøger af Sebastian Klein

Er dit barn vild med at kunne fyre underlige informationer om dyr af, så er Sebastian Kleins bøger slet ikke til at komme udenom. På ereolen finder du blandt andet serien "Verdens 100" der handler om blandt andet truede dyr, klamme dyr og fortidsdyr. Sebastian har selv indlæst bøgerne og hans begejstring for dyreriget skinner igennem som altid. Fra 6 år. 

Ternet ninja

Anders Mattesens skøre "Ternet ninja" er stadig en af de mest lånte lydbøger på ereolen. Bogen handler om Aske der ikke har det for nemt med skolens bøller efter sig og en hemmelig forelskelse i Jessica fra klassen. Men så får han en ninjadukke af sin onkel Stewart, og den finder sig ikke i noget... Anders Mattesen har selv indtalt bogen. Fra 12 år.  

Kaninen der så gerne ville sove

Lydbøger er gode i mange situationer og kan også bruges som en ekstra godnatlæsning. "Kaninen der så gerne ville sove" har til formål at få børn til at slappe af og falde hurtigere i sovn. Den handler om Kalle kanin der gerne vil sove, og mens man hører hans historie, bliver man selv helt afslappet og søvnig... Findes også med en elefant og en traktor. Fra 3 år. 

Ronja Røverdatter

Ja, Astrid Lindsgrens fantastiske fortælling om Ronja der sammen med sin ven Birk stopper en lang fejde mellem to røverslægter, er lige så god i dag, som den var da den udkom for over 40 år siden. Andre af Lindgrens klassikere som "Brødrene løvehjerte" og "Alle vi børn i Bulderby" ligger også højt på udlånslisten. Fra 6 år. 

Materialer