Lette gyserbøger

09.08.23
Lysten til at læse kommer ikke nødvendigt af sig selv, men hvis man finder en bog der er så spændende, at man bliver nød til at læse videre, så kan det måske hjælpe lidt?

Og hvis nu bøgerne ikke skal være alt for svære at læse, men samtidig gerne må være spændende eller uhyggelige? Dem har vi heldigvis en del af. Her har vi samlet nogle af de lette gyserbøger vi har på biblioteket. 

Freddy taber hovedet - lix 10

Frankensteins monster Boris spiller skak med Sir Arthur. Boris piller ved sin møtrik på halsen. Åh nej! Hans hoved falder ned på bordet. Møtrikken er væk. Mon de bare kan bruge en anden møtrik?

En grum fisk - lix 10

Der bliver rippet op i en gammel historie om ondskab og overtro, da to drenge sætter sig for at fange kæmpegedden Hug i mosen.

Forfulgt af en zombie - lix 10

Lærer Morten fortæller historien om en gruppe soldater, som er på øvelse. Om natten kommer en zombie op af søen, og går til angreb mod dem. De prøver at forsvare sig. Mon det lykkes?

Baskevilles hund - lix 12

Letlæselig og bearbejdet udgave af historien om de mystiske dødsfald i Baskerville-slægten og en drabelig spøgelseshund på Dartmoor-heden. Henry Baskerville, den sidste arving i familien, beder Sherlock Holmes og hans tro væbner doktor Watson om hjælp.

Gys ved bålet - lix 13

Bogen indeholder fire små uhyggelige historier. Den gamle ensomme dame, der mister sin kat. Anton der møder en varulv. Jeppe er bange for lillesøsterens enøjede dukke, der er på vej mod ham med sine blodige fingre. Spejderne hygger sig om bålet. Men når nogen skal tisse, kommer de ikke tilbage.

Computerspillet - lix 14

Oskar ved godt, at man skal være 15 år for at spille computerspillet "Ansigtet". Alligevel sniger han sig til at spille det, en dag hans storebror ikke er hjemme. Men var det nu en god ide?

Det (d)øde hus på Egevej - lix 15

På Egevej ligger et forladt hus, der gemmer på en mørk hemmelighed. Da søstrene Kira og Sofie kommer forbi på vej til skole kan de ikke dy sig for at kigge indenfor. Det skulle de aldrig have gjort!

Mørkets lyde - lix 15

Lærke elsker at læse bøger med gys i. Jo mere uhyggeligt jo bedre. Men nogle gange bliver bøgernes uhygge alt for virkelig. Alt for levende. Og alt for farlig

En dødsyg vikar - lix 15

Anton og klassen får vikar, men hun er ikke helt normal. Hun tager dem med på tur til den gamle kirke, og Anton, Sami og Nanna bliver fanget i kælderen, hvor de finder 3 tomme kister. 

Hovedjæger - lix 15

Bonnie er træt af sit udseende. En dag opdager hun en butik, der er fuld af de smukkeste dukkehoveder. Hun går ind og taler med den gamle dame, der ejer butikken, og det bliver et møde, som Bonnie aldrig vil glemme. Bogen er første del af serien "13 bøger" der består af uafhængige historier.  

Venner for evigt - lix 15

Vilma, Alba og Ella vil overnatte i et gammelt øde hus. En gang har en pige begået selvmord i huset. Hun skar sig, mens hun lå i badekarret. Vilma har egentlig ikke lyst, men hun er ny pige i klassen og føler, hun bør gå med. 

Tags
Materialer